Pierre Loti'ye önerilen isim Bitlis'e

Bitlis'in en hakim tepesine, Pierre Loti için AKP milletvekili tarafından önerilen 'İdris'i Bitlisi' ismi verilecek

Pierre Lotiye önerilen isim Bitlise
11 Temmuz 2012 Çarşamba 12:45 tarihinde eklendi, 1.137 kez okundu.

 

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler tarafından gündeme getirilen İstanbul’un gözde mekanlarından Pierre Loti Tepesi isminin ‘İdris’i Bitlisi’ olarak değiştirilmesi tartışmaları sürerken, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın Bitlis’in en hakim tepesi olan Şerifbey Tepesi’ne bu isminin vereceklerini açıkladı.
 
İstanbul’da 1934 yılından sonra Pierre Loti olarak değiştirilen ‘İdris Tepesi’ isminin iadesi için Kiler girişimlerde bulunmuştu.
 
Bu konudaki çalışmalar sürerken, Bitlis Belediyesi kentin en hakim bölgesinde bulunan Şerifbey Tepesi isminin ‘İdris’i Bitlisi Tepesi’ olarak değiştirmek için çalışma başlattı.
 
Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın Şerif Tepesi’nde çalışmaların başlatıldığını belirterek, kafeterya ve parkın tamamlanmasından sonra isminin İdris’i Bitlisi olarak değiştirileceğini söyledi.
 
AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Pierre Loti Tepesi isminin değişmesi için mektupla başvuruda bulunmuş ve tepkileri üzerine çekmişti. İsim değişikliği konusunda son sözü İstanbul Büyükşehir Belediyesi söyleyecek.