Pınar Karşıyaka 82-73 Fenerbahçe Ülker

Spor Toto Türkiye Kupası 8’li finaller yarı final ilk karşılaşmasında Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Ülker’i 82-73 mağlup ederek adını finale yazdırdı.

07 Şubat 2014 Cuma 20:13 tarihinde eklendi.

Karşılaşmaya her iki takım karşılıklı basketlerle başladı. Pınar Karşıyaka Barış ve Diebler ile etkili olurken, Fenerbahçe rakibine Mccalebb ve Bogdanovic ile karşılık verdi.

Pota altında etkili olan Barış’ın sayısıyla İzmir ekibi 4. dakikayı 8-6 önde geçti. Çeyreğin son bölümünde daha iyi bir performans sergileye Pınar Karşıyaka Diebler ve Batista ile bulduğu sayılarla ilk periyotu 21-13 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğe iki takımda istedikleri gibi başlayamadı. Periyotun ilk 3 dakikasında Fenerbahçe sayı bulamazken Pınar Karşıyaka ise Barış Hersek ile 2 sayı üretti 23-13. Oyuna ağırlığını koyan Batisita pota altından ve serbest atışlardan bulduğu sayılarla takımı lehine farkı 12 sayıya çıkardı 29-17.

Etkili savunmayasıyla rakibine sayı şansı vermeyen kırmızı-yeşilliler Williams’ın skora katkısıyla 18. dakikada 38-24’lük üstünlüğü yakaladı. Çeyreğin son dakikasında Bogdanovic ve Mc Calebb ile 5 sayı bulan Fenerbahçe farkı kapatsa da soyunma odasına İzmir ekibi 40-30 üstün girdi.

İkinci yarıya iyi başlayan taraf Pınar Karşıyaka oldu. Mc Calebb’in sayılarıyla Fenerbahçe skor üretse de Batista ve Barış’ın pota altı sayılarıyla İzmir ekibi farkı 13 sayıya çıkardı 49-36. Dış atışlarda ve pota altında rakibine büyük üstünlük sağlayan Pınar Karşıya bu periyotu 59-44 önde geçti.

Final periyotuna Pınar Karşıyaka Can, Diebler ve Dixon’nu 3 sayılık basketleriyle başladı. Fenerbahçe ise bu sayılara Emir ve Bjelica ile cevap verdi. 33 dakikada 19 sayı farkla 68-49 Pınar Karşıyaka’nın üstünlüğüyle geçildi. Üstün oyununu maçın sonuna kadar koruyan Pınar Karşıyaka rakibini 82-73 mağlup etti.


CİHAN