Pınar Karşıyaka tam gaz

Beko Basketbol Ligi’nin 13. haftasında evinde Olin Edirne’yi ağırlayan Pınar Karşıyaka mücadeleden 82-70 galip ayrıldı.

Pınar Karşıyaka tam gaz
29 Aralık 2012 Cumartesi 22:11 tarihinde eklendi.

 

Beko Basketbol Ligi’nin 13. haftasında evinde Olin Edirne’yi ağırlayan Pınar Karşıyaka mücadeleden 82-70 galip ayrıldı. Özellikle Robert Lee Dixon’ın 20 sayı ve Jon Diebler’in 24 sayılık performanslarıyla rakibini deviren ev sahibi, Karşıyaka Arena’daki zaferlerine bir yenisini daha ekledi ve ligdeki 10. galibiyetini elde etmiş oldu.
 
Mücadelenin ilk bölümünde David Jelinek’in pota altından bulduğu basketlerle skor üstünlüğünü eline alan Olin Edirne, Jon Diebler’in üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetlere engel olamayınca ilk çeyreği 24-20 geride tamamladı. Başa baş devam eden karşılaşmada devreye yaklaşırken, 7-0’lık bir seriyle farkı daha da açan ev sahibi ekip soyunma odasına 45-36’lık üstünlükle girdi. 
 
Üçüncü çeyrekte Artsiom Parakhouski’nin sayılarıyla oyuna yeniden ortak olmak isteyen Edirne temsilcisine karşı Lee Dixon’la skor üreten Karşıyaka, bir ara farkı çift hanelere taşısa da final periyoduna 61-53’lük skorla önde girdi. 
 
Son çeyrekte özellikle ribaundlardaki üstünlüğüyle oyuna iyice ağırlığını koyan Pınar Karşıyaka, rakibini 82-70’lik skorla devirerek ligin 13. haftasında 10. galibiyetini elde etti.

CİHAN