Pink Floyd'dan yeni albüm geliyor

Rolling Stone dergisinden Andy Greene’in haberine göre, Rock tarihinin efsanevi İngiliz grubu Pink Floyd, 20 yıl sonra yeni bir longplay yayınlamaya hazırlıyor.

Pink Floyddan yeni albüm geliyor
23 Eylül 2014 Salı 12:46 tarihinde eklendi.
"The Endless River" adıyla 10 Kasım 2014’te Columbia etiketiyle çıkması planlanan albüm, 1994’te çıkan The Division Bell albümünden beri grubun çıkardığı ilk albüm olacak.
 
Basına yapılan bir açıklamaya göre The Endless River, 4 yüzü olan enstrümental bir albüm olacak. Yalnızca “Louder Than Words” şarkısında, David Gilmour’un eşi Polly Samson’un yazdığı şarkı sözleri bulunacak. Prodüktörlüğünü Gilmour, Phil Manzanera, Youth ve Andy Jackson’ın üstlendiği albümü, önden sipariş etmek mümkün.

“21. YÜZYILA UYGUN BİR ALBÜM OLDU”
Yeni albüm yapma projesi, Gilmour ve Nick Mason’ın fikriydi. 2008’de hayatını kaybeden klavyeci Rick Wright’la yaptıkları “Division Bell” kayıtlarını dinledikleri sırada akıllarına geldi. Gilmour yaptığı bir açıklamada “3’ümüzün çaldığı, 20 saatten fazla süren kayıtları dinledik ve yeni albümde yer almasını istediğimiz müzikleri seçtik. Son 1 yılda yeni bölümler ekledik, bazı bölümleri yeniden kaydettik. Aslında genel olarak 21. yüzyıla uygun bir Pink Floyd albümü yapabilmek için stüdyo teknolojisinden yararlandık. Rick aramızdan ayrıldığı için, onun bunları yapması artık mümkün olmayacak. Bu yüzden üzerinde yeniden çalıştığımız bu parçaların, repertuarımızın bir parçası olması gerektiğini düşündük.”

RICK WRIGHT ANISINA…
Grubun davulcusu Nick Mason ise, “The Endless River albümünde Rick Wright’ın anısını yaşatmak istedik. Bence bu albüm, onun bu grup için yaptıklarını hatırlamak, onun müziğinin Pink Floyd sound’unun kalbinde yer aldığını göstermek için iyi bir yol oldu. Yaptığımız kayıtları dinlediğim zaman , ne kadar özel bir müzisyen olduğunu tekrar hatırladım” diye konuştu. 
 
İşte The Endless River’da yer alacak şarkıların tam listesi:
 
1. Yüz 1. "Things Left Unsaid" 
2. "It’s What We Do" 
3. "Ebb and Flow" 
 
2. Yüz 
1. "Sum" 
2. "Skins" 
3. "Unsung" 
4. "Anisina" 
 
3. Yüz 1. "The Lost Art of Conversation" 
2. "On Noodle Street 
3. "Night Light" 
4. "Allons-y (1)" 
5. "Autumn’68" 
6. "Allons-y (2)" 
7. "Talkin’ Hawkin'" 
 
4. Yüz 
1. "Calling" 
2. "Eyes To Pearls" 
3. "Surfacing" 
4. "Louder Than Words"