Piri Reis Koleji proje yarışmasında dünya üçüncüsü oldu

Kenya'nın başşehri Nairobi'de düzenlenen Golden Climate International Environmental Project Olympiad'da Muğla Özel Piri Reis Koleji, üçüncü olarak iki bronz madalya aldı.

Piri Reis Koleji proje yarışmasında dünya üçüncüsü oldu
19 Mayıs 2014 Pazartesi 13:14 tarihinde eklendi.

 Açılışını Kenya Milli Eğitim Bakanı'nın yaptığı ve 500 projenin başvurduğu olimpiyatın finalinde, 26 ülkeden 116 proje yarıştı. Katılan en küçük öğrenci olmalarına rağmen jüriden tam not alan Piri Reis Koleji ekibi, hem kendilerini hem de Muğla'yı sevindirdi.

Okulun 6. sınıf öğrencisi Alperen Sargın ve 7. sınıf öğrencisi Mustafa Baran Aydın, geçen eylül ayından itibaren olimpiyat takımında olduklarını, öğretmenleriyle birlikte uzun süredir hazırladıkları projeyi sunduklarını ve madalya alarak mutlu olduklarını ifade etti. Öğrencilerle birlikte Kenya'ya giden Müdür Yardımcısı Ümit Tekin, olimpiyatlardaki projelerin İngilizce sunulduğunu, bu sayede çocukların kendilerini geliştirdiğini, aynı zamanda katılan diğer ülke öğrencileriyle tanışma ve farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduklarını söyledi. Okul, geçen yıl da Kenya'daki olimpiyata katılarak madalya kazanmıştı.


CİHAN