Piri Reis'e hava muhalefeti

Piri Reis gemisi, hava muhalefeti nedeniyle sismik araştırma çalışmalarına ara vererek, KKTC'nin Gazimağusa Limanı'na geldi.

Piri Reise hava muhalefeti
18 Ekim 2011 Salı 15:51 tarihinde eklendi.

 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından belirlenen Ada'nın güneyinde yer alan "G" bölgesindeki ruhsat sahasında, petrol sondajı için gerekli sismik araştırmalarının ikinci aşamasına 12 Ekim'de geçen Koca Piri Reis gemisi, hava muhalefeti nedeniyle sismik araştırma çalışmalarına ara vererek, KKTC'nin Gazimağusa Limanı'na geldi. 
     
Piri Reis gemisi, 4 günlük sürede 800 kilometrekarelik alanda sismik veri topladı. 
     
Jeofizik Mühendisi, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü bölümünde araştırma görevlisi Savaş Gürçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "yılın bu mevsimlerinde Akdeniz'in nasıl davranacağının belli olmadığını" ifade ederek, "Gelişimizin sebebi, veri toplamaya müsait bir hava koşulunun olmamasıydı" dedi. 
     
Bölgede, yaklaşık 800 kilometrekarelik alanda veri topladıklarını, havanın düzelmesini beklemek için Gazimağusa Limanı'na döndüklerini kaydeden Gürçay, perşembe gününden sonra tekrar göreve çıkacaklarını, en uygun hava koşullarını beklediklerini söyledi.