"Pirinçte fiyat artışına müsaade etmeyeceğiz"

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Mesut Köse, iki parti halinde çeltik ve pirinç ithalatı yaptıklarını belirterek, "Çeltik ve pirinç ithalatı anlaşmamızı yaptık. Pirinçler ve çeltik yolda Türkiye'ye geliyor. Pirinçte fiyat artışına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

21 Ocak 2014 Salı 20:22 tarihinde eklendi.
 
TMO Genel Müdürü Mesut Köse, Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Bölgedeki işadamları derneklerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan TMO Genel Müdürü Mesut Köse, son zamanlarda pirinçteki fiyat artışının tüccarların elindeki stoktan kaynaklandığını belirterek, çözüm için çeltik ve pirinç ithalatı anlaşmaları yaptıklarını söyledi. Köse, TMO bünyesinde düşük fiyatta pirinç satışına başladıklarını takviye olarak da ithalat yapıldığını dile getirerek şöyle konuştu:
 
"Bir kısım firmaların pirinç fiyatların yüksek açılmasından dolayı, bu yüksek fiyatların devam edeceği düşüncesiyle bir kısım tüccar ellerinde stok tutmasından dolayı, fiyatlar bir miktar yüksek durmaktaydı. Ama bizim müdahale stoklarımız mevcut olduğu için, çok hızlı bir şekilde düşük fiyata öncelikle Toprak Mahsulleri noktalarında süratle satışa açtık, pirinç piyasalarını fiyatlarının artmasına biz daha fazla müsaade etmeyeceğiz.

Gerekirse müdahalelerimizi arttıracağız. Stoklarımızı takviye etmek için 2 parti halinde çeltik ve pirinç ithalatı anlaşmamızı yaptık. O pirinçler ve çeltik yolda Türkiye'ye geliyor. Bunlara çok ihtiyaç olmayacak ama stoklarımızda yer alacak, gerektiği zaman piyasaya yoğun şekilde süreceğiz. Pirinçte fiyat artışına müsaade etmeyeceğiz. Pirinci bekletelim, daha fazla kazanırız gibi bir düşünceye kapılırsak yanlış bir düşünce olur."
 
'METEOROLOJİK KURAKLIK ZARAR VERECEK BOYUTTA DEĞİL'
 
Yağış azlığına dikkat çeken Mesut Köse, meteorolojik kuraklığın tarımsal ürünlere zarar verecek boyutta olmadığını da anlattığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Meteorolojik kuraklığın aslında bir yağış azlığı olduğu ama bu yağış azlığının henüz tarımsal ürünlere bir zarar verecek boyuta gelmediği gösteren bir kuraklık. Bitki gelişiminin İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin bazı kesimlerinde zayıf olmasına rağmen herhangi bir probleminin şu an için söz konusu olmadığını, diğer bölgelerde ise bitki gelişiminin normal seviyelerde olduğu, herhangi problemin olmadığı belirtilmiştir."
 
Konuşmasının ardından Mesut Köse'ye Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu üyeleri tarafından plaket verildi.

DHA