Pitbull cinsi köpekler toplatılıp eğitiliyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sahiplenmesi yasak olan pitbull gibi tehlikeli köpek ırklarını toplayarak, Sahipsiz Hayvan Bakım Evi’nde bakımını yapıyor ve eğitiyor

Pitbull cinsi köpekler toplatılıp eğitiliyor
04 Aralık 2013 Çarşamba 16:31 tarihinde eklendi, 1.254 kez okundu.

Uzman eğitmenler eşliğinde sabah ve akşamları gezdirilen köpeklere temel itaat eğitimi veriliyor.

Konuyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklikle pittbull terrier, japanese tosa, fila brasilerio ve dogo argentino türü tehlikeli köpek ırklarının sahiplenmek yasaklandı. Bu yasanın yürürlüğe girmesinden sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, Kepez Sahipsiz Hayvan Bakım Evi’nde özel alan oluşturdu. Tehlikeli köpek ırkları için özel kafesler yapılarak, gerekli güvenlik önlemleri çerçevesinde her türlü bakımlarının yapılması sağlandı. Bu kapsamda 5 personel eğitim alarak, her türlü bakım ve rehabilitasyon çalışmasını yapıyor. Aynı zamanda bu köpeklerden bazılarına arama kurtarma köpeği eğitimleri de veriliyor.

Yasaklanan köpek ırklarının Hayvan Bakım Evleri’nin barındırıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Özgür Erkan, “Bu köpekler agresif oldukları için ayrı kulübelerde bulunuyor. Görevli arkadaşlarımız köpekleri her gün gezdiriyor. Böylelikle temel eğitimi almaları daha uygun hale geliyor. Şu an barınağımızda tehlikeli ırk sınıfına giren 54 köpek var. Köpeklerin gezdirilmesinin faydası görülüyor. İçlerinde arama kurtarma eğitimi alan köpekler de var.” diye konuştu.


CİHAN