Piyasalarda Moody's beklentisi sona erdi

Fitch'in Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmesinin ardından Moody's'in de artırıma gidebileceği beklentisi dün gece Türkiye'nin notunun değiştirilmeyerek ''Ba1''de görünümün de ''pozitif'' olarak teyit edildiği açıklaması ile sona erdi.

Piyasalarda Moodys beklentisi sona erdi
21 Kasım 2012 Çarşamba 09:38 tarihinde eklendi.

 

Analistler Moody's'ten daha önce Türkiye'nin not görünümü ile ilgili yapılan açıklamalarla not artışı beklentisinin azalsa da devam ettiğini, hatta beklentinin azalmasıyla İMKB'nin son günlerde küresel piyasalardan olumsuz yönde ayrıştığını ve alçalan kanalda hareket ettiğini belirtiyor. Buna rağmen piyasanın sınırlı da olsa negatif yönde etkilenmesinin mümkün olabileceğini belirten analistler Moody's'in açıklamalarında büyük bir sürpriz olmadığını kaydediyor. 

Dün küresel piyasalarda genel olarak pozitif görünümün devam ettiği görüldü
     
Dün güne Moody's'in Fransa'nın notunu 3 A seviyesinden düşürmesinin negatif etkisiyle başlayan Avrupa hisse senedi piyasaları günün ikinci yarısında bir önceki gün başladığı yükseliş kanalına geri döndü. Almanya'da DAX endeksi önceki kapanışa göre yüzde 0,69 oranında değer kazanırken, Fransa'da CAC 40 endeksi yaklaşık yüzde 0,60 oranında düşüşle başladığı günü yüzde 0,65 oranında yükselişle kapattı. 
     
Ayrıca Eurogroup toplantısının herhangi bir anlaşmaya varılmadan pazartesi gününe ertelenmesinin etkisiyle Yunanistan ve İspanya hisse senedi piyasalarının Avrupa genelinde görülen yükselişe katılamasa da sınırlı yükselişlerle günü tamamlaması dikkati çekti. 
     
ABD'de ise Dow Jones endeksi günü hemen hemen önceki kapanış seviyesinden kapatırken, analistler yarın ''Şükran günü'' tatili olması nedeniyle yarın açıklanacak verilerin bugün açıklanacağını ve piyasaların marjlı hareket edebileceğini tahmin ediyor. 
     
     Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle: 
     
     10.00 Türkiye, TCMB eylül ayı özel sektör dış borç stoku 
     11.30 İngiltere, merkez bankası toplantı tutanakları 
     14.00 ABD, (16 Kasım) MBA Mortgage başvuruları 
     15.30 ABD, haftalık işsizlik başvuruları 
     15.58 ABD, kasım ayı imalat sanayi PMI 
     16.55 ABD, Michigan Üni. kasım ayı tüketici güveni 
     17.00 ABD, ekim ayı öncü göstergeler