Piyasaların kulağı Başçı'da

Avrupa ve ABD piyasalarının neredeyse tamamı Noel tatiline girerken, yurt içinde Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın 2013 yılı para politikası sunumu takip edilecek.

Piyasaların kulağı Başçıda
25 Aralık 2012 Salı 09:22 tarihinde eklendi.

 

Küresel piyasalarda dün Noel tatili öncesinde genel olarak yarım gün işlem yapıldı ve hisse sendi piyasaları yatay bantta hareket etti. 
 
ABD'de Dow Jones Endeksi günü yüzde 0,39 oranında değer kaybıyla analistlerin kısa vadeli destek olarak dikkat çektikleri 13.130 puanın hemen üzerinde kapattı, S&P 500 Endeksi de yüzde 0,24 oranında değer kaybetmesine rağmen 100 günlük hareketli ortalamasının üzerinde yaptığı kapanışlara bir yenisini ekledi ve günü 1.426 puandan tamamladı. 
 
Asya tarafında ise Japonya'da Başbakan Shinzo Abe ile Merkez Bankası (BOJ) arasındaki çekişme ile düşüşe geçen Japon Yeni, ihracatçı firmaların karlarını pozitif yönde etkileyeceği beklentisini artırarak hisse senedi piyasasının güne yükselişle başlamasını sağladı. Nikkei Endeksi önceki kapanışa göre yüzde 1,41 oranında değer kazandı, böylece Cuma günkü hızlı düşüşün büyük çoğunluğunu geri almış oldu. 
 
Yurt içinde ise İMKB 100 Endeksi yükseliş kanalı içindeki seyrini devam ettirerek analistlerin, kanalın üst seviyesi olarak nitelendirdikleri 77.500 puan sınırına kadar yükseldikten sonra günü 77.314 puandan kapattı. 
Bugün Avrupa ve ABD hisse senedi piyasalarının neredeyse tamamı Noel tatiline girdi, yurt içinde ise Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın saat 10.00'da yapacağı 2013 yılı para politikası sunumu piyasalar tarafından takip edilecek. 
 
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle: 
 
16.00 ABD, Ekim ayı S&P CaseShiller konut fiyatları 
17.00 ABD, Aralık ayı Richmond Fed imalat sanayi endeksi