PKK artık mağaralarda da korunamıyor, çünkü !

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Son operasyonlarda hedefleri vurma oranındaki isabet yüzde 99'u geçti. Bu çok önemli bir başarı.

PKK artık mağaralarda da korunamıyor, çünkü !
09 Ekim 2015 Cuma 10:48 tarihinde eklendi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Son operasyonlarda hedefleri vurma oranındaki isabet yüzde 99'u geçti. Bu çok önemli bir başarı. Artık terörist mağarada sığınacakmış. Hayır sığınamaz" dedi.
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Son operasyonlarda hedefleri vurma oranındaki isabet yüzde 99'u geçti. Bu çok önemli bir başarı. Artık terörist mağarada sığınacakmış. Hayır sığınamaz. İki başlıklı, nüfus edici bombayı dünyada en etkili en iyi bombayı TÜBİTAK'ta biz geliştirdik. Birinci başlık iki metre kalınlığındaki duvarı tamamen darmadağın ediyor. İkinci başlık arkasındaki hedefi vuruyor. Artık terör örgütü ve terör örgütleri düşünsün. İşte teknolojiye yapılan yatırımın kıymeti ve değeri budur" dedi.
 
HEDEFLERİ VURMA ORANI YÜZDE 99'U GEÇTİ
 
Savunma sanayindeki yerli üretilen mühimmatlarla terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda büyük başarılar elde edildiğini söyleyen bakan Işın şöyle konuştu:
 
"Son terörle mücadele operasyonları gösterdi ki bizim çok nitelikli bir askeri insan kaynağımız var. Bundan hiç tereddütümüz yok. Ama bu insan kaynağının yüksek teknolojiyle buluşturduğunuz zaman sonuç alıyorsunuz. Eğer o günkü talimat kararlı şekilde uygulanmasaydı biz bugün belki terör örgütü ile mücadelede hala batı ülkelerinin silah ve mühimmatına muhtaç olarak yolumuza devam etmek durumunda kalabilirdik. Ama ne oldu, değişen ne oldu? Değişen şu oldu; artık Göktürk 2 uydusu tamamen yerli imkanlarla geliştirildi. İki buçuk günde bir Kandil'in üzerinden geç iyor. İki buçuk günde oradaki herhangi bir fiziki farklılaşma varsa yazılımla onu tespit ediyoruz. Ve onun ne olduğunu yerel istihbaratı öğrenip akıllı mühimmatla güdümlü mühimmatla orayı imha ediyoruz. Son operasyonlarda hedefleri vurma oranındaki isabet yüzde 99'u geçti. Bu çok önemli bir başarı. Artık terörist mağarada sığınacakmış. Hayır sığınamaz. İki başlıklı, nüfus edici bombayı dünyada en etkili en iyi bombayı TÜBİTAK'ta biz geliştirdik. Birinci başlık iki metre kalınlığındaki duvarı tamamen darmadağın ediyor. İkinci başlık arkasındaki hedefi vuruyor. Artık terör örgütü ve terör örgütleri düşünsün. İşte teknolojiye yapılan yatırımın kıymeti ve değeri budur. Türkiye sadece savunma sanayinde değil enerjide de, ilaçta da, ulaşımda da kendi teknolojisini Allah'a şükürler olsun bugün burada geliştirme noktasında büyük bir mesafe aldı. Bugün burada artık ete kemiğe bürünmüş bir örneğini görmek benim için burada olmak gurur veridir."
 
Yapılan konuşmaların ardında bakanlar Fikri Işık ve Nabi Avcı butona basıp, tren kornasını çalarak E1000 Yerli Elektrikli Lokomotifi hareket ettirdi. İki bakan daha sonra lokomotifin makinist bölümüne binerek yaklaşık 300 metre kadar gidip geldi. Bakanlar törenin ardından Eskişehir Sanayi Odası'nı ziyaret ederek burada işamlarıyla bir araya geldi.

DHA