"PKK demokratik paketi bekliyor"

BBP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, çözüm sürecinin terör örgütü PKK’yı güçlendirdiğini ileri sürdü.

26 Eylül 2013 Perşembe 16:56 tarihinde eklendi.

PKK’nın eylemler için demokratik paketin açıklanmasını beklediğini, bu pakette istediklerini bulamazlarsa şehirlerde de kırsal kesimde de öncekinin kat kat fazlası eylem yapacakları bilgisini aldıklarını söyledi.

Bozok, çözüm sürecinden önce terör örgütünün belinin kırıldığını ancak sürecin güçlendirdiğini iddia ederek, “PKK çekilmez ve silahı susturmaz. Çözüm sürecinde bölgeden akın akın dağa çıkanlar oldu. Bunlar niye dağa çıkıyorlar? Boşuna mı çıkıyorlar? Demek ki bir şeylerin hazırlığı içerisindeler.” dedi.

BBP Aydın İl Başkanı Mehmet Yeter ve partilileri il binasında ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Bozok, ay sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak demokrasi paketini eleştirdi.

Paketin milletin lehine olacağına inanmadığını belirterek, “Bu paket, İmralı canisinin yazdıklarına göre çıkacak. İnşallah önümüzdeki günlerde açıklayacakları demokrasi paketiyle o caniyi serbest bırakmazlar. Caniyi de serbest bırakmazlar, bu paketle birlikte Parlamento'ya gelip milletvekilliği yapmaz.

Silahların susmasını ve kanın dökülmemesini hepimiz isteriz. Her şeyin usulü ve üslubu olur. Bizim bildiğimiz, devlete başkaldıran baş kesilir. Bir avuç çapulcuyla devlet başedemez mi? PKK’nın çekilme oranı yüzde 10 civarındadır.

Çözüm süreci, PKK’yı daha da güçlendirmiştir. PKK, kendi iradesiyle hareket etmiyor. Emperyalist güçler var. Batının tamamı PKK’nın arkasında, onun için bu cennet gibi vatanın huzurlu olmasını istemediler, istemezler de. 'Şu kadar zamandır kan dökülmüyor, silahlar patlamıyor' diyoruz. Bu olması gereken, devletin yapması gereken bu ama önümüzdeki günlerde de inşallah olmaz. Daha da kötü eylemler yapacaklarına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

2014 yerel seçimlerine BBP olarak sürpriz isimlerle gireceklerini ve bütün ittifaklara kapılarını kapattıklarını da söyleyen Hasan Hüseyin Bozok, “İttifaklara kapılarımızı kapattık. Olacaksa da BBP’nin çatısı altında olacaktır. Seçime tek başına adaylarımız girecek. Büyükşehir adaylığı için bakanlık yapanlarla da görüşüyoruz. Sürpriz görüşmeler yapıyoruz. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi bazı illerimizde görüşmelerimiz var. Görüşmelerden ümitliyiz.” dedi.


CİHAN