PKK mezarlığı için suç duyurusu

Diyarbakır Barosu, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde çatışmalarda ölen PKK'lılar için yapılan mezarlığın tahrip edilmesiyle ilgili Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

PKK mezarlığı için suç duyurusu
09 Eylül 2013 Pazartesi 19:28 tarihinde eklendi.
 
Mardin'in Nusaybin İlçesi Bagok Dağı, Bendere Mevkii'nde bulunan ve 44 PKK'lının gömüldüğü mezarlık geçen ay kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi. Ahmet Uğurlar adlı PKK'lının cenazesinin mezardan çıkarıldığı da iddia edildi.
 
Bu iddialar üzerine harekete geçen Diyarbakır Barosu, Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek suç duyurusunda bulundu. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi imzasıyla Savcılığa verilen dilekçede suç duyurusuna konu olan suçun TCK'nın 130'ncu maddesinde bulunan 'Kişinin hatırasına hakaret' olduğu ileri sürüldü.
 
Ölen kişinin mezarı ya da cenazesinin, devletin sorumluluğu ve güvenliği altında olduğu vurgulanan dilekçede, "Ölen birinin mezarının tahrip edilmesi ya da cenazesinin alınması ve de cenazeye insanlık dışı muamelede bulunulması kabul edilemez bir durumdur" denildi.
 
Olay hakkında bilgi ve görgüsü olan kişilerin tespit edilerek tanık sıfatıyla dinlenmeleri istenen dilekçede, "Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın bu konuda beyanına başvurularak olayı gerçekleştiren faillerin tespiti ile cezalandırılmalarını talep etmekteyiz" ifadesine yer verildi.

DHA