"PKK sayesinde milletvekili olduk"

BDP'li Emine Ayna çok konuşulacak bir çıkış yaptı. Ayna PKK'lı teröristlerin ölmesi sayesinde haklarını elde ettiklerini ve vekil olabildiklerini söyledi.

PKK sayesinde milletvekili olduk
15 Nisan 2013 Pazartesi 11:49 tarihinde eklendi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, içinde bulunulan sürecin kamuoyunda ’Çözüm’ ve ’Barış’ şeklinde telaffuz edildiğini ancak isminin Öcalan’ın çabasıyla ölümleri durdurma süreci olarak algılanması gerektiğini söyledi.

 
BDP Milletvekili Emine Ayna, Viranşehir Belediyesi tarafından kurulan Kadın Dayanışma Merkezi’nin açılış törenine katılmak üzere Viranşehir’e geldi. Partililer tarafından karşılanan Emine Ayna, Gölbaşı Mahallesi’nde hizmet verecek olan merkezin açılış törenine katıldı. Kürtçe türküler eşliğinde halay çeken kadınları izleyen Emine Ayna, konuşmasında kadınların özgürleşmesinin önemine değindi. Yaşanan ve herkesin yakından takip ettiği sürecin barış veya çözüm ismiyle anılmaması gerektiğini söyleyen Emine Ayna, "Bu sürece bir ad verilecekse; sadece başkan Öcalan’ın çabasıyla ölümleri durdurma sürecidir. Öcalan ölümleri durdurmaya çalışıyor" dedi.
 
PKK'LI TERÖRİSTLER ÖLEREK ALAN AÇMIŞ! 
 
Öcalan’ın çözüm önerisinde; ölümlerin durması ve Kürt sorununun demokratik yollarla çözülmesini istediğini ifade eden Ayna şöyle konuştu:
 
"Öcalan bize de; ’gerilla ölerek size birçok alan açtı. Milletvekili yaptı, Belediye Başkanı yaptı, böyle kurumlara ve merkezlere sahip oldunuz’ diyor.
 
Yine başkan Öcalan; ’Artık gerillanın üzerindeki yükü alın. Artık onlarda ölmesin’ diyor. Artık demokratik mücadele verilmesini istiyor. İşte sürecin adı budur. Bunun için kimse bizi kandırmaya çalışmasın. Ne Başbakan ne de AK Parti bizi aptal yerine koymasın. Bu süreci başlatanın da ölümleri durduranın da Öcalan olduğunu biliyoruz. Başbakan bize bu süreci ’çözüm sürecidir’ diyerek kandırmasın ve bizi oyalamasın. Çözüm süreciyse Başbakan atması gereken adımları atsın ve başta cezaevindeki BDP’li, KCK’lı, PKK’lı tüm tutsakları serbest bıraksın. Ayırım yapmadan tüm siyasi tutuklular serbest bırakmalı ve özgür olmalarının yolu açılmalıdır. Başbakan bunun yasal düzenlemesini yapmalıdır. Bu yasal düzenleme içinde anayasanın değişmesine gerek yoktur. İstese tek bir maddeyle; terörle mücadele yasasını kaldırarak bunu yarın yapabilir. Bu iş bu kadar basittir. Başkan Öcalan nasıl ölümlerin durması için ateşkes çağrısı yapıyorsa, Başbakan da fikirlerin yolunu açmalıdır."
 
Ayna, konuşmasının ardından açılış kurdelesini kestiği merkezi dolaştıktan sonra Viranşehir’den ayrıldı.

DHA