PKK tarafından katledilen köylüler anıldı

Terör Örgütü PKK tarafından Siirt il merkezine bağlı Bayraktepe köyünde, 1994 yılında terör örgütü PKK tarafından katledilen çoğu çocuk, kadın ve yaşlı 11 kişi düzenlenen törenle anıldı.

PKK tarafından katledilen köylüler anıldı
17 Kasım 2013 Pazar 18:27 tarihinde eklendi.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Abdullah Barutçu, tören esnasında asker elbisesi giyen bir şehit çocuğunun kendisine verdiği Türk bayrağını öperek teslim aldı.

Vali Vekili Bahadır Yörük, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, il Müftüsü Faruk Arvas, Şehit ve Gaziler Federasyon başkanı Lütfi Yiğit ve civar köylerden gelen çok sayıda vatandaşların katıldığı törende öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasıyla başladı.

İl Müftüsü Faruk Arvas, yaptığı konuşmada, “Şehitlik mertebesinin Peygamberlik makamından sonra en ulvi makam olduğunu belirterek, yüce dinimiz İslam dinine göre, Allah yolunda, mukaddesat yolunda vatan ve bayrak yolunda ölenlere ölü demeyiniz. Çünkü onlar yüce Rabbimiz tarafından rızklandırılır.

Bu bakımdan şehitlik mertebesi en yüce mevkidir.” dedi. Bölgede çözüm süreciyle birlikte oluşan barış ve kardeşlik atmosferini bozmak isteyen şer odakları olduğunu ifade eden il Müftüsü Arvas, “Aramıza nifak tohumu ekmek isteyen karanlık odaklar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır.” diye konuştu.

Siirt Vali Vekili Bahadır Yörük ise yaptığı konuşmada,”Cennet vatanımızın her köşesinde şehit ve gazilerimiz sayesinde huzur ve güven içinde yaşamaktayız. Tarihten gelen birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe, bu kutsal vatan topraklarında ilelebet barış ve kardeşlik içinde yaşayacağız. Sayın Başbakanımızın başlattığı çözüm sürecinde çok önemli demokratik gelişmeler yaşanmaktadır.

Çözüm süreciyle birlikte bölgemizde huzurun başladığını ve bu sürece vatandaşlarımızın destek verdiğini görüyoruz. 1994 yılında terör örgütü tarafından yapılan bu katliamı nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Tüm Aziz şehitlerimizi de rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları Şad olsun.” şeklinde konuştu.

Tören daha sonra Zeynep Şehitoğlu adlı öğrenci, İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere okuyarak, davetlilerden büyük alkış topladı. Asker elbisesi giyen bir şehit çocuğu şiir okuduktan sonra koynundan çıkardığı Türk bayrağını Vali Vekili Bahadır Yörük ile Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu’ya verdi. Paşa ile Vali Vekili, Türk bayrağını öperek kabul etti.

Yapılan konuşmaların ardından tören, Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ve İl Müftüsü Faruk Arvas okuduğu duanın ardından sona erdi.


CİHAN