"PKK yapılması gerekeni yaptı"

Nursel Aydoğan, Abdullah Öcalan'ın nevruzda verdiği mesajla yeni bir sürecin başladığını, Türk ve Kürt halkı ve dünyaya ile paylaştığını söyledi

PKK yapılması gerekeni yaptı
30 Mart 2013 Cumartesi 18:05 tarihinde eklendi.

 

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, çözüm sürecinde PKK'nın üzerine düşen görevi yerine getirdiğini iddia ederek, "Yani, çözüm olacaksa, barış olacaksa biz samimiyiz. Samimi olarak bu adımları attık dedi. O zaman şimdi sıra kimde? Şimdi sıra AKP hükümetindedir. Şimdi KCK, silahlı güçlerini yurt dışına çekmek için bir teminat istiyor. Meclisten bir yasa çıkarılmasını istiyor" dedi.
 
Şırnak'ın Silopi İlçesi Başverimli Beldesi'nde belediyenin yeni hizmet binası açılışı ve halk şölenine katılan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Abdullah Öcalan'ın nevruzda verdiği mesajla yeni bir sürecin başladığını, Türk ve Kürt halkı ve dünyaya ile paylaştığını söyledi. Aydoğan, şöyle dedi:
 
"Bu süreç silahların devre dışı bırakıldığı, siyasetin demokratik siyasetin yapılacağı bir dönemdir. Yeni bir dönemdir. Elbette ki bu dönem mücadelenin bittiği bir dönem değildir. Yeni sürecin başladığı, demokratik siyasetin bundan sonra bu zamana kadar nasıl sürdürdüysek bundan sonrada en görkemli şeklinde de sürdürerek halk ve taleplerimizin alındığı, alınacağı yeni bir dönemdir. İmralı'da sayın Öcalan ile devlet arasında başlayan bu süreç, çözüm süreci daha işin başlangıç noktasıdır. Daha yani bu sürecin başındayız. Bu sürecin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için, yani sayın Öcalan'ın da belirttiği gibi PKK'nın silahlı güçlerinin yurtdışına, sınır dışına çekilebilmesi için herkesin yapması gereken ödevler var, sorumluluklar var. PKK yapması gerekeni yaptı. Önce elindeki esir askerleri bıraktı. Hepiniz biliyorsunuz bir adım attı. Ardından sayın Öcalan'ın Diyarbakır'daki Amed nevruzdaki çağrısından sonra ateşkes ilan etti. Eylemsizlik ilan etti. Yani, çözüm olacaksa barış olacaksa biz samimiyiz. Samimi olarak bu adımları attık dedi. O zaman şimdi sıra kimde? Şimdi sıra AKP hükümetindedir. Şimdi KCK silahlı güçlerini yurt dışına çekmek için bir teminat istiyor. Meclisten bir yasa çıkarılmasını istiyor. Elbette ki herkes hak vermelidir."
 
1999 yılındaki çekilmede 500'ün üzerinde PKK'lının öldürüldüğünü söyleyen Aydoğan, "Elbetteki böylesine acı deneyimlerin yaşandığı bir süreç var. Dolayısıyla hükümetten beklentimiz, AKP hükümetinden beklentimiz sürecin önünün açılması. Çözüm sürecinin hızlı sağlıklı ilerlemesi bu sürecin barış sürecine dönüşmesi için mutlaka gerillanın sınır dışına çıkması için gerekli yasal tedbirleri almasıdır. O nedenle buradan bir kez daha söylüyoruz. Elinizi çabuk tutun diyoruz. Yaz geldi, bahar geldi, Eğer belirttiğiniz takvime uyulmasını istiyorsanız, KCK'nın istemlerini de karşılamak durumundasınız. Elbette ki çözümle ilgili barışla ilgili tüm görüşmeleri sürdüren İmralı'da sayın Öcalan'dır. Hepimizin de KCK'nın de gözü ve kulağı sayın Öcalan'dadır. Son sözü söyleyecek olan yine de sayın Öcalan'dır. Ama hükümetinde AKP hükümetinin de eğer samimiyetle bu süreci sonlandırmak istiyorsa KCK'nın taleplerine de kulak tıkamaması gerekir" dedi.
 
MSY(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)
 
 
 
 
 
DHA-Politika - Türkiye-Şırnak / Silopi - Mehmet Selim YALÇIN