PKK'dan elektrikli tuzak !

Diyarbakır’da terör örgütü PKK’nın sokak aralarına kurduğu barikat ve hendeklerin dibindeki su birikintilerine elektrik verdiği belirlendi

PKKdan elektrikli tuzak !
04 Ekim 2015 Pazar 08:45 tarihinde eklendi.
Diyarbakır’da terör örgütü PKK’nın sokak aralarına kurduğu barikat ve hendeklerin dibindeki su birikintilerine elektrik verdiği belirlendi
 
PKK terör örgütünün Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokak aralarına kurduğu hendek ve barikatların arkasında tuzaklamalar yaptığı ortaya çıktı. Barikatların arkasında su birikintisi olduğu ve bu su birikintilerine elektrik verildiği belirlendi.
 
 
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bir süre önce kurulan barikatlar ve mahalle araları ile sokaklarda kazılan hendekler çocukların Oyun alanı olurken barikatlarda dikkati çeken bir tuzaklama daha olduğu ortaya çıktı. 
 
İlk defa görüldü
 
Milliyet’in ulaştığı fotoğraflarda PKK mensuplarınca kazılan hendek ve barikatların ardına çarşaf gerilirken bu barikatların arkasında su birikintileri dikkat çekiyor. Bu su birikintilerine kablolama yoluyla elektrik veriliyor. Barikatların güvenlik güçleri tarafından aşılması durumunda kurulan tuzaklar güvenlik güçlerince de tespit edildi. Güvenlik kaynakları, elektrikli tuzakların ilk kez görüldüğünü ifade ederken, bu durumun sivil halk için de ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Ayrıca barikat aralarında piknik tüpünden yapılan bomba düzeneklerinin de sıkça kullanıldığı tespit edildi. Milliyet’in ulaştığı fotoğraflar devletin zirvesine de sunuldu. 
 
Daha önce Diyarbakır’ın yine Sur ilçesinde güvenlik kaynaklarınca ulaşılan görüntülerde çocukların PKK terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen mayınlı barikatlarda oyun oynadığı tespit edilmişti.

Milliyet