PKK'dan hain emir, ''Halkı vurun, suçu askere atın''

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ardı ardınca yaptığı başarılı operasyonlarda, teröristlerin moralleri bozuldu.

PKKdan hain emir, Halkı vurun, suçu askere atın
09 Ekim 2015 Cuma 12:00 tarihinde eklendi.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ardı ardınca yaptığı başarılı operasyonlarda, teröristlerin moralleri bozuldu.Teröristlerin birbirleri ile yaptıkları telsiz görüşmelerinde 'Halkı ve korucuları vurun askere suç atın' sözleri dikkat çekti.
 
Bölücü terör örgütü PKK'nın ilk sözde Serhat Kantonunda (Ağrı-Iğdır-Kars-Erzurum-Ardahan bölgesi) güvenlik güçleri tarafından bozguna uğratılması telsiz konuşmalarına yansıdı.
 
Bölücü terör örgütü PKK’nın son dönemde Doğu Anadolu’da terör eylemlerini tırmandırdığı aslında dikkatli gözlerden kaçmıyordu. “PKK, Ağrı, Kars-Kağızman, Iğdır, Doğubayazıt, Ardahan, Göle ve Erzurum”un bir bölümünde faaliyetlerini artırıp sıkıntı oluşturmaya başlamış ve 2 Ağustos 2015 saat 03.00 sularında Doğubayazıt’ta meydana gelen saldırıyla doruk noktasına ulaşmıştı.
 
Kandil’deki terörist Cemil Bayık’ın en sıkı adamlarından olan sözde Serhat eyalet sorumlusu Yusuf Şek bölgeye kaydırılmış, terör eylemlerinin arttırılması için talimatlandırılmıştı. Bu kritik bölgede ve çizilen hatta sessiz sedasız Suriye kuzeyindekine benzer bir kanton bölge ilan etmeye hazırlanıyorlardı.
Güvenlik ve istihbarat birimleri bölücü terör örgütünün ilan etmeye hazırlandığı “ilk kanton bölge” için şu önemli tespiti de yapıyordu:
 
“Ağrı’da Yusuf Şek’e yakınlığı ile bilinen bir şahsın Belediye Başkanı, sözde barışçıl yanlı tutumuyla algılatılmaya çalışılan ve AB’nin kendisini çok sevdiği bir bayanın buradan milletvekili seçtirilmesi tesadüf değil. Planları tutarsa bu iki şahsiyetten birini Kanton Başkanı olarak ilan edecekler. Ayrıca ilk sözde kantonun bu bölgede planlanmasının ardında Ermenistan’ın desteği ve bu ülkeden sağlanacak askeri ve eleman yardımı da var. Zaten Ermenistan’daki PKK kampları da bilinen gerçek.”,
 
24 Temmuz 2015’ten sonra başlatılan Ağrı ve Tendürek operasyonları terör örgütünün bu hayallerini suya düşürdü. Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bu operasyonlarda, verilen zayiattan öte güvenlik kuvvetlerinin ele geçirdiği önemli bilgi, belge ve malzemeler BTÖ’yü ve sözde eyalet sorumlusu Yusuf Şek'i ciddi şekilde rahatsız etti.
 
TERÖR ÖRGÜTÜ SORUMLUSU YAŞADIKLARI BOZGUNU BİR BİR İTİRAF EDİYOR
 
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ardı ardınca yaptığı başarılı operasyonlarda, teröristlerin moralleri bozuldu. Moral üstünlüğü tamamen Mehmetçik’te. Teröristlerin birbirleri ile yaptıkları telsiz görüşmelerinde ve raporlarında yaşadıkları bozgun ve hayal kırıklığı gözler önüne seriliyor.
 
Güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre, terör örgütünün Ağrı ve Tendürek Dağlarındaki sorumlusu (Sözde Serhat Bölge Sorumlusu) olan Yusuf Şek adlı terörist son günlerde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda bozguna uğradıklarını açıkladı. Yaşar kod adlı Yusuf Şek yakın çevresindeki örgüt mensupları ile yaptığı görüşmelerde, "Son dönemde özel eğitimli güvenlik güçlerinin Ağrı bölgesinde çok etkili operasyonlar yapmasından dolayı çoğu yerde darbe aldıklarını, çok kayıp verdiklerini, bunu yakın gelecekte telafi etmelerinin neredeyse imkansız olduğunu, planladıkları kırsal ve devrimci savaşına halkın yeterli desteği göstermediğini, örgütün talimatlarını yerine getirmekte duyarsız kaldıklarını ve özellikle son dönemde halkın büyük bir kesimi tarafından çok eleştirildiklerini, gelinen durumun kendilerinin ne kadar zayıf olduğunu ortaya çıkardığını ve halk desteği olmadan başarının imkansız olduğunu, yeniden bir ateşkes sürecine şiddetle ihtiyacı olduklarını, en azından kışa girerken bu ateşkesin yeniden toparlanmalarına imkan vereceğini, Merkez’e de bunu rapor ettiğini" dile getirmekte.
 
"HALKI VE KORUCULARI VURUN SUÇU ASKERE ATIN"
 
Ayrıca bizzat telsize şu ifadeler yansıdı:
 
"…Başlangıçta halkımıza yumuşak şekilde yanaşın, kazanmaya çalışın. Bu çok önemli. Yok olmaz ise sessizce halledin ve askerin üstüne atın. Karşı gelenleri arabalarının içindeyken uzaktan indirin ve yine asker vurdu deyin. Sakın görüntü vermeyin (Bu cümlenin canlı kalkan olarak bölgeye gidenlere yönelik bir eylem tarzı olabileceği değerlendirilmektedir). Yol ortasında korucu vurmayın, halk buna da tepki verdi. Gerekirse uygun bir ortamda kimsenin görmediği bir yerde indirin ve mümkün olursa 'PKK’ye çalışıyordu. Askerler vurmuş' diyerek suçu askere atın sakın üstlenmeyin. Bu kadar adam kaybından sonra alanda etkili olmamız zor. Asker artık her yerde karşımıza çıkıyor. Dikkatli olun kayıp vermeyin. Bu nedenle herkes bölgesinde kış tertiplenmesine ağırlık versin. KCK illerde problemli, onlardan yardım beklemeyin, kendi kendinize yetecek tedbirleri alın."
 
Yusuf Şek’in bu itirafları, yakınmaları Merkez tarafından ağır bir şekilde eleştirilmekte ve kendisinin elemanlarının başında bulunmayışı sorgulanmakta. Zira son dönemde güvenlik kuvvetlerince bölgede yürütülen operasyonlardan dolayı Türkiye içinde barınamamakta, sıkı sık İran’a geçmekte ve arada bir kısa süreli olarak Türkiye’ye gelmekte. Alınan son bilgiler Yusuf Şek’in Merkez tarafından görevinden azledileceği ve yargılanacağı yönünde.
 
SÖZDE ANA KARARGAHLARI YERLE BİR EDİLDİ
 
Ağrı ve Tendürek operasyonları sözde Serhat eyaletini çok zora sokmuştur. Gerek Ağrı’da gerekse Tendürek’teki sözde ana karargahları yerle bir edilmiş, büyük telsizleri ele geçirildi.
 
ÖRGÜTTEN GİZLİ HALKTAN ZORLA TOPLANILAN PARALARI GÖSTEREN DEFTER ASKERİN ELİNDE
 
Yusuf Şek’in örgüt adına diyerek gariban bölge halkından zorla toplayıp örgütten gizlediği paraları listelediği ve en yakınındaki bir iki kişiyle paylaştığı paraların dökümünü gösteren defteri asker ele geçirdi. Bu defter şu anda güvenlik kuvvetlerinin elinde ve Yusuf Şek’in korkulu rüyası.
 
ALT KADROLARDA MERKEZE İSYAN
 
Teröristler arasında büyük tartışmaların yaşandığı; yapılması planlanan operasyonlara bazı alt kadrodaki yönetici kesimin karşı çıktığı ve merkeze isyana gidecek ölçüde açıklamalarda bulunduğu telsiz görüşmelerinden net olarak anlaşılmakta.
 
Yusuf Şek’in korkudan dolayı sözde birliklerinin başında bulunmayışı ve çoğu zamanını İran’a yakın bölgelere kaçıp personelini yalnız bırakması sebebiyle Yusuf Şek’in kontrolünde görev yapan iki üst düzey sözde komutanın kendi yakınlarındaki elemanlarıyla birlikte firar ettikleri duyumu çok güvenilir kaynaklardan alındı. Şu ana kadar bu teröristlerin teslim olduklarına dair bir bilgi alınamadı.

Vatan Gazetesi