PKK'dan televizyon ve GSM vericilerine roketli saldırı!

BİNGÖL’de bulunan televizyon ve GSM cihazlarının bulunduğu vericilere roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

PKKdan televizyon ve GSM vericilerine roketli saldırı!
30 Ağustos 2015 Pazar 16:06 tarihinde eklendi.
Saldırıda GSM vericileri büyük çapta tahrip oldu.
 
Bingöl'ün Mirzan Mahallesi’nde bulunan televizyon ve GSM vericilerinin bulunduğu Seyir Tepesi Mevkii'ne saat 00.30 sıralarında gelen bir grup PKK'lı, buradaki cihazlara roketatar ve otomatik silahlarla tarayarak, kullanılmaz hale getirdi. Daha önce de bombalı saldırının hedefi olan vericiler, ikinci kez saldırıya uğradı. PKK’lılar, vericilere önceden yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirdikten sonra, verici direklerinin bulunduğu yere roketatarlı ve silahlı saldırı düzenledi. Saldırının ardından GSM operatörlerine ait vericilerin bulunduğu kabinlere otomatik silahlarla ateş edildi.
 
Gece geç saatlerde bölgenin güvenliğini alan emniyet güçleri, gece pusu kurulma olasılığını göz önüne alarak gün ağarınca bölgede inceleme yaptı. Bölgede önlem alan sağlayan güvenlik güçleri, PKK’lıların kaçabilecekleri yerlerde konuşlandı. Kaçan PKK’lılar ile bunları takip eden güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandı. Kısa süreli çatışma ardından PKK'lı grup, ormanlık alana kaçtı.