PKK'lılar Nevruz için dağdan indi

Nevruz kutlamaları için hazırlıklar yapılan Diyarbakır'da ilginç gelişmeler yaşandı. PKK'lılar da dağdan inerek Nevruz kutlamalarına katıldı.

PKKlılar Nevruz için dağdan indi
21 Mart 2013 Perşembe 11:31 tarihinde eklendi, 1.428 kez okundu.

Diyarbakır 'ın Lice ilçesinde çok sayıda kişi dün gece Nevruz’u kutlamak için büyük bir ateş yaktı.

 
BDP Lice İlçe Başkanı Harun Erkuş, Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin, MEYA-DER Başkanı Leyla Ayaz ve Lice, Bismil, Kocaköy, Hazro, Diyarbakır merkezden ve civar köylerden 5 bini aşkın kişi düzenlenen Nevruz kutlamasına katıldı.
 
DAĞDAN İNEN PKK'LILAR NEVRUZ'U KUTLADI!
 
Kutlama havanın kararmasıyla birlikte yakılan Nevruz ateşiyle başladı. Nevruz alanında havai fişekler patlatıldı.
 
PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre kutlamada konuşan BDP Lice İlçe Başkanı Harun Erkuş, halkın Nevruz'unu kutladı. Bu sırada Lice kırsalından bir grup PKK ’lı da kutlama alanına geldi. Yüzünü puşiyle kapatan bir PKK’lı eline aldığı mikrofonla konuşma yaptı. Konuşmasında örgüt propagandası yapan PKK'lı, yaşanan barış sürecinin, PKK'nın verdiği mücadele sonucu başladığını iddia ederek '"Halkımızın bundan sonrada, sürecin getirdiği sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inanıyoruz." dedi.
 
PKK’lılar yaptıkları konuşmanın ardından alandan ayrılırken, dağların eteklerinde ise otomatik silahla havaya ateş açıldığı görüldü. Kutlama, yerel sanatçıların söylediği ezgiler eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.