"PKK’lılara serbestlikler tanınıyor"

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Başbakan'ın, sanal bir düşman oluşturarak yel değirmenlerine karşı kılıç salladığını, bir yanda ülke bölünürken, onun ‘cambaza bak’ diyerek hedef saptırdığını söyledi.

23 Şubat 2014 Pazar 18:13 tarihinde eklendi.

Efe, "Siz ülkede Anadolu insanına karşı her türlü özgürlük karşıtı yasaları çıkartırken, onları parmağınızı sallayarak tehdit ederken, kamudaki özbeöz Anadolu insanını tarumar ederken, PKK’lı teröristlere demokrasinin ötesinde serbestlikler tanıyorsunuz." diye konuştu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sanal düşmanla bir taşla iki kuş vurma derdinde olduğunu ifade etti. Efe, "Yolsuzluklarla dertte olan başlarını bu sayede kurtarmaya çalışırken, güneydoğudaki gelişmeleri de gözden kaçırma telaşındalar.

Böylece tepkilerden de kurtulmak istiyorlar. Hani üniter yapımızı kimse bozamazdı, hani ülkeyi böldürtmezdiniz, hani terörist başı ile devlet muhatap olmazdı? Bunlar bir dönem söylenmiş yalanlarmış. Siz ülkede Anadolu insanına karşı her türlü özgürlük karşıtı yasaları çıkartırken, onları parmağınızı sallayarak tehdit ederken, kamudaki özbeöz Anadolu insanını tarumar ederken; PKK’lı teröristlere demokrasinin ötesinde serbestlikler tanıyorsunuz." dedi.

Her gün Güneydoğu'dan kötü haberlerin geldiğini ifade eden Efe, şöyle devam etti: "Her gün PKK’lı teröristler bölünme, federasyon, özerklik mesajları veriyor. Katil Apo’nun resimleri alenen resmi panolara asılıyor. Seçim sonrası özerklik ilan edileceği açıkça deklare ediliyor. Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin kendi iç işlerine karışmaması; eğitimden maliyeye, bürokrasiye kadar elini çekmesi çağrısında bulunuyorlar."

Türkiye bölünme çabalarının göbeğine çekildiğini vurgulayan Efe, "Size şehit genel başkanımızın sözünün bir başka versiyonunu hatırlatırız. Türkiye, Cezayir olmaz, olmayacaktır. Türkiye, İran da olmaz, asla olmayacaktır. Ama Türkiye’yi, Saddam ve ailesinin keyfi, zalim ve despot idaresindeki Suriye gibi yapmak isteyenlere de biz izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu. 


CİHAN