PKK’lılarla işbirliği yaptıkları tespit edildi

Mardin'in Midyat ilçesi kırsalında PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonda, 2 PKK'lı ölü olarak ele geçirildi. Olayla ilgili polisin Midyat ilçesinde düzenlediği operasyonda öldürülen PKK’lılarla işbirliği yaptıkları tespit edilen 2 kişiyi gözaltına aldı.

PKKlılarla işbirliği yaptıkları tespit edildi
23 Ocak 2013 Çarşamba 18:13 tarihinde eklendi.

 

Midyat İlçesi Doğançay Köyü bölgesinde kırsalında PKK'ya yönelik 2 gün süren ve bugün saat 10.00'da sona eren operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle mücadele ekiplerinin düzenlediği operasyon sonrasında sığınak içerisinde yapılan aramada, 1 adet suikast silahı, 2 adet el bombası, 2 adet kaleşnikof marka silah ve bu silaha ait 11 adet şarjör ile bol miktarda dolu fişek,1 adet tabanca, 1 adet PM otomatik tüfek, bu tabancalara ait 3 adet şarjör ile 46 adet dolu fişek, 1 adet Glock tabanca şarjörü,1 adet gece görüş dürbünü, 4 adet el feneri ile bomba yapımında kullanılan malzemeler ile bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen 2 adet piknik tüpü, 53 adet pil, bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.
 
Etkisiz hale getirilen PKK'lılar Midyat ilçesinde Botaş Petrol Boru Hattı'na yönelik sabotaj, Midyat bölgesinde öğretmenlerin kaçırılması ve yol kesme eylemlerini gerçekleştirdiği ve Midyat ilçe merkezinde sansasyonel bir eylem hazırlığı içerisinde olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

CİHAN