PKK'nın 3 sığınağı imha edildi

Patnos ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 kişiden sözde Aladağlar sorumlusu H.N. tutuklandı.

PKKnın 3 sığınağı imha edildi
23 Haziran 2012 Cumartesi 14:11 tarihinde eklendi, 1.013 kez okundu.

 

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 18 Haziran 2012'de gözaltına alınan, terör örgütünün bölge sorumlusu olduğu belirlenen Suriye uyruklu (Çiya Sefkan) kod adlı H.N. ile bu kişiye yardım ve yataklık ettiği ileri sürülen F.Ö. ile İ.S.'nin emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildiği belirtildi. 
     
Mahkemeye çıkarılan 3 zanlıdan H.N'nin tutuklandığı, F.Ö. ile İ.S'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi. 
     
Dün H.N'nin Patnos ve Tutak ilçeleri kırsal alanlarında gösterdiği yerlerde terör örgütünce kullanılan 3 sığınakta kazı ve arama yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
   
 ''1 adet RPG-7 roketatar, 1 adet RPG-roketatar mühimmatı, 4 adet roket sevk fişeği, 14 adet el bombası, 392 adet Kalaşnikof fişeği, 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet silah dürbünü ve örgüt mensuplarına ait kırsal kıyafetler ele geçirilmiştir. Ayrıca şahsa yaptırılan yer gösterme sonucu, bölücü terör örgütü silahlı mensuplarınca kullanılan 32 sığınağın bölgenin cephaneliği olarak kullanıldığı tespit edilmiş, buradaki cephaneler imha edilmiştir.''