PKK'nın celladı yine sahnede

TSK'nın, Kuzey Irak'ta PKK kamplarının bulunduğu Kandil Dağı'na yönelik hava operasyonu sırasında yaralandığı ve Suriye'de tedavi gördüğü öne sürülen Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin, örgüt kadrolarına eylem talimatları yağdırdı.

PKKnın celladı yine sahnede
28 Mart 2012 Çarşamba 11:05 tarihinde eklendi.

Milliyet'in aldığı bilgiye göre, bir süredir kayıp olduğu ileri sürülen ve PKK'nın eylem gruplarını yöneten Bahoz kod adlı Suriye uyruklu Fehman Hüseyin ortaya çıktı. Kandil Dağı'na yönelik hava operasyonu sırasında yaralandığı ve Suriye'de tedavi edildiği bilgisi kamuoyuna yansıyan Hüseyin'in hafta sonu telsizle yasadışı örgütün dağ kadrolarına talimatlar verdiği öğrenildi.

 
İstihbarat birimlerinin tespitlerine göre, Hüseyin telsiz talimatlarında Cudi Dağı'nda yaşanan son çatışmayı değerlendirdi.
 
Hüseyin, kış üstlenmesinde olan dağ kadrolarına kış üstlenmesini bırakmaları ve araziye yayılmaları çağrısı yaparken, kırsaldaki geçişlerin kalabalık gruplarla değil, sayıları az olan gruplar halinde yapılması talimatını verdi. Son çatışmada, mevzilerde yer alan PKK'lıların açtığı ateşin etkili olması nedeniyle mevzilerde kesin adam bulundurulması talimatını veren Hüseyin'in, "Bu yıl savaş yılımız. Nefes aldırmayın" dediği tespit edildi. Hüseyin'in bu talimatları döküman haline getirilerek ilgili güvenlik birimlerine gönderildi.
 
Araziye gömülü bombalar
 
Bu arada, 6 polisin şehit olduğu Cudi Dağı'ndaki çatışmada sağ olarak yakalanan 2 PKK'lının sorgusu devam ederken, mağara ve çevresinde yapılan yer gösterme işlemlerinde toprağa gömülü olarak bekletilen 6 ayrı bomba düzeneği bulundu. A-4 tipi plastik patlayıcılardan hazırlanan bomba düzeneklerinin kullanıma hazır olduğu anlaşıldı. Bölgede ayrıca mühimmat ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Yapılan sorgularda söz konusu mağarada PKK'nın eylem timleri olarak tanımlanan Öz Savunma Birlikleri'ne (ÖSB) eğitim verildiği anlaşıldı. Dağlık alanda özel olarak çok katlı olarak inşa edilen mağaranın operasyon sırasında yaşanan bombalama sırasında çöktüğü ve bir grup PKK'lının çökme altında kalarak öldüğü tespit edildi. Eğitime giden PKK'lıların benzer mağaralarda eğitim aldığı belirlenirken, mağaradan 12 kişilik ana grubun operasyondan bir gün önce ayrıldığı anlaşıldı.
 
 
 
Helikopter yanaşamadı
 
Özel harekâtçıların şehit olmasıyla sonuçlanan operasyonla ilgili önemli bir ayrıntı da günışığına çıktı. Çatışmanın başlamasıyla birlikte il aşamada iki özel harekâtçının şehit olduğu, diğer şehitlerin ise, şehit özel harekâtçıların bölgeden çıkarılmaya çalışılması sırasında yaşamlarını yitirdiği anlaşıldı. Çatışma sırasında, sıcak temasın şiddeti nedeniyle helikopterlerin bölgeye yanaşamadığı ifade edildi. Ayrıca, mağarada PKK'lı grubun bulunduğu bilgisinin en az 3 gün önce alındığı, ancak hava operasyonu yapılmadığı kaydedildi.

Milliyet