PKK'nın elindeki rehineler serbest!

PKK'nın çeşitli tarihlerde kaçırıp elinde tuttuğu 8 kamu görevlisi bugün Kuzey Irak'ta örgütün kamplarının bulunduğu Amadiye bölgesinde BDP heyetine teslim edildi.

PKKnın elindeki rehineler serbest!
13 Mart 2013 Çarşamba 11:15 tarihinde eklendi, 1.249 kez okundu.

PKK, Türkiye'de farlı tarihlerde kaçırdığı ve 2 yıldır elinde tuttuğu 8 kamu görevlisini Kuzey Irak'ın Amediye bölgesinde heyete teslim etti. 

 
Terör örgütünün yayın organları kaymakam adayı, asker ve polislerin heyete teslim edilmesini canlı olarak yayınladı. Buna göre heyetle bir araya gelen örgüt mensuplarından oluşan başka bir heyet, birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalardan sonra kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, polis memuru Nadir Özgen, astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuşlar Zihni Koç ve Kemal Ekinci, erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçan'ı heyete protokolle teslim edildi. 
 
Terör örgütünün yayın organı Nuçe TV'deki yayına göre PKK'nın elinde bulunan kişiler teslim olmadan önce şunları söyledi. Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu: "Gelirken farklı bir süreç başlamıştı, giderken farklı bir süreç başladı. Hoş bir süreçteyiz. Olumlu gittiğini gözlemlediğimiz bir süreçteyiz. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bizimle birlikte kritik bir süreç başlamıştı. Şimdi daha hoş bir hava ile ayrılıyoruz. Aileme kavuşacağımız için mutluyum." 
 
Astsubay Abdullah Söpçeler: Ailemle buluşacağım için mutluyum. Sonuçta yaşanması gereken yaşandı. Herkes için hayırlı olsun.
 
Polis memuru Nadir Özgen: Sürecin iyi olmasını bekliyorum. Süreç için hayırlı olmasını bekliyorum. Gelişmeleri radyoda dinledik. Süreç inşallah iyi olur.
 
Er Hadi Gizli: Uzun bir süre oldu. Hayırlı olmasını diliyorum
 
Er Ramazan Başaran: Süreç inşallah iyi olur.
 
Er Reşat Çeçen: Dilerim barış olur.
 
Uzman çavuş Kemal Ekinci: Süreç güzel işliyor. Hayırlısı olsun. Doğmamış bir çocuğum vardı inşallah onun göreceğiz. Aileme kavuşacağım için mutluyum.
 
Uzman çavuş Zihni Koç: Ben de diğer arkadaşlarım gibi mutluyum.

CİHAN