PKK'nın infaz listesini açıklayacak

Yazar İbrahim Güçlü, terör örgütü PKK'nın örgüt içi cinayetlerinin yanı sıra diğer Kürt örgütlerinin üyelerine, kanaat önderlerine ve köylülere yönelik cinayetler de gerçekleştirdiğini ileri sürdü.

PKKnın infaz listesini açıklayacak
16 Şubat 2012 Perşembe 20:11 tarihinde eklendi, 1.037 kez okundu.

İbrahim Güçlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütünün yaptığı infazlarla ilgili bir süre önce TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na verdiği bilgilerin ardından soruşturma başlatan Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısına, yarın konuyla ilgili görüşlerini aktaracağını belirtti. 
    
Açılan soruşturma kapsamında terör örgütü PKK'nın infazlarıyla ilgili görüş belirteceğini kaydeden İbrahim Güçlü, bu konuda hazırladığı 40 sayfalık raporu da savcılığa vereceğini bildirdi. 
    
Faili meçhullerin adeta katliama dönüştüğünü ifade eden İbrahim Güçlü, şöyle dedi: 
    
''PKK kendi iç infazlarının yanı sıra diğer Kürt örgütlerinin üyelerine, kanaat önderlerine ve köylülere yönelik infazlar da gerçekleştirdi. 1000'e yakın vaka var. Bunları savcılığa vereceğim. Bununla ilgili daha önce TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na açıklamalarda bulundum. Bu açıklamalardan sonra Diyarbakır Özel Yetkili Savcılık konuyla ilgili soruşturma açtı. Ben de konuyla ilgili raporumu sunacağım ve görüşlerimi aktaracağım.''