PKK'nın kaçırdığı korucu serbest

Hakkari'de geçen yıl temmuz ayında PKK'lılar tarafından kaçırılan geçici köy korucusu Esat Faruk, serbest bırakıldı.

PKKnın kaçırdığı korucu serbest
05 Nisan 2013 Cuma 12:39 tarihinde eklendi.

 

PKK'nın serbest bırakmasından sonra insan hakları savunucularından oluşan heyet ile birlikte Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan korucu Esat Faruk, alkışlarla karşılanırken, kendisini bekleyen yakınlarıyla kucaklaştı.
 
Sınır kapısında gazetecilere konuşan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Esat Faruk'un yaklaşık 9 aydır PKK'nın elinde bulunduğunu belirterek, Abdullah Öcalan'ın barışa yönelik mesajlarının ardından serbest bırakıldığını söyledi. Akbulut, "Biz bu anlamda bugün Esat Faruk'u gördüğünüz gibi ailesine kavuşturduk. Temennimiz, bundan sonraki sürecin olumlu gitmesi ve barışın biran önce ülkeye gelmesidir" dedi.
 
Şimdi sıranın PKK'nın elinde olan Hakkari Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak'ın kurtarılmasında olduğunu belirten Akbulut, "Girişimlerimiz sürüyor. İnşallah en kısa zamanda onu da ailesine kavuşturmak için çalışmalarımız olacak" diye konuştu.
 
BASKIYA UĞRAMADIĞINI SÖYLEDİ
 
Kurtulan köy korucusu Esat Faruk, 9 ay önce kaçırıldığını belirterek, "Her hangi bir sıkıntı görmedim. Süreç devam ediyor. Süreç inşallah bu gidişle daha iyiye gider. Hepimiz için iyi olur. Gerek Kürt, gerek Türk, gerek Zaza, gerek Arap, herkes için iyi olur. Bu sürecin devamını istiyorum. Başka da bir şey istemiyorum" diye konuştu.
 
Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen de halen PKK'nın elinde olan Sadi Özatak'ın serbest bırakılması için çaba harcayacaklarını belirterek, "Alıkonulan korucu Esat Faruk’u, ailesinin girişmeleri sonucunda, bizim de yapmış olduğumuz girişim ve basın açıklamaları ile bunu duyurduk. Kendileri de bu sürecin iyiye evrilmesi sonucunda korucuyu serbest bıraktılar.

Bundan sonra Sadi Özatak için de girişimlerimiz devam edecek. Kendileri de yakın bir zamanda kendisi ile ilgili akıbetin sonuçlanacağını ve bırakabileceklerini, biz tahmin ediyoruz ve öyle ümit ediyoruz. Hakkari Köy Korucuları Derneği Başkanı Sadi Özatak’ın dışında diğer şahısların, alıkonulduğuna ilişkin herhangi bir demeçleri olmamış, bunu üstlenmemişler" dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından, serbest bırakılan köy korucusu Esat Faruk, ailesi ve akrabalarıyla kucaklaştı. Korucu Esat Faruk, ailesi ve heyetle birlikte Hakkari'ye gitmek üzere yola çıktı.

DHA