PKK'nın kış üslenmesine darbe

HAKKARİ Şemdinli kırsalında devam eden operasyonlarda 2 patlamamış top mühimmatı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış malzemeler ve çok miktarda yaşam malzemeleri ele geçirildi.

PKKnın kış üslenmesine darbe
22 Ekim 2016 Cumartesi 13:43 tarihinde eklendi.
Operasyonlarda PKK'nın bölgedeki kışa hazırlık tertiplenmeleri çok büyük ölçüde engellendiği belirtildi.
 
 
Hakkari Şemdinli kırsalında PKK'ya yönelik operasyonlarda 2 patlamamış top mühimmatı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış malzemeler ve çok miktarda yaşam malzemeleri ele geçirildi.
 
 
KUZEY IRAK'TAN YAŞAM MALZEMESİ GETİRMEYE BAŞLAMIŞLARDI 
 
 
Bölgedeki askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre ; Operasyonlarda PKK'nın bölgedeki kışa hazırlık tertiplenmeleri çok büyük ölçüde engellendiği belirtildi. Aralık 2015-Temmuz 2016 tarihleri arasındaki operasyonlar sonucunda bölgede PKK tarafından mahalle ve sokaklara açılan çukur, kurulan barikatlar, döşenen el yapımı patlayıcılar nedeniyle zarar ve kayba uğrayanların PKK'ya desteği kestiği ve PKK'nın Irak kuzeyinden yaşam malzemeleri, erzak ve cephanesini getirmeye başladığı belirtildi.
 
 
GEÇİŞ YOLLARINI GÜVENLİK GÜÇLERİ KAPADI 
 
 
PKK'nın bu girişiminin de Hakkari, Van ve Ağrı'da güvenlik güçlerinin kırsal alanda PKK'nın geçiş yollarını kapatması nedeniyle engellendiği öğrenildi.