PKK'nın öldürdüğü 10 kişi törenle anıldı

Mardin'in Midyat İlçesi Başyurt Köyü Efeler Mezrası'nda 23 Ocak 1987 yılında PKK'lılar tarafından öldürülen 7'si çocuk 10 kişi mezarları başında düzenlenen törenle anıldı.

23 Ocak 2014 Perşembe 20:05 tarihinde eklendi.
 
Efeler Mezrası'ndaki anma törenine Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan İnce, Emniyet Müdürü Serdal Yurdagül, Müftü Muhammed Çiçek, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, daire amirleri ve şehit yakınları katıldı. Ölenlerin mezarlarına karanfiller bırakılıp dualar edildi. Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, "Bizim de geleneklerimizde olan mezarlık ziyaretimizi yaptık. Allah bu kardeşlerimize rahmet etsin. Hepsinin cennetlik olduklarını bizler biliyoruz. Allah bir daha bu acıları bizlere yaşatmasın" dedi.
 
Saldırıda öldürülen Kadri Ağırman'ın oğlu Basri Ağırman, yaşadığı acıyı ömrü boyunca unutamayacağını belirterek, "O gün ailemden 10 kişi PKK terör örgütü tarafından şehit edildi, 6 kişi de yaralanmıştı. Tam 27 yıl önceydi, ama hala aynı acıyı yaşıyoruz" dedi.

Barış sürecini desteklediklerini ifade eden Ağırman, "Barış sürecini bizde çok destekliyoruz. Biz şehit ailelerini zedelemeden bu sürecin devam etmesini istiyoruz ve inşallah da devam edecek ve güzel bir sonuca varacaktır. Yaşadığımız bu acıyı unutmak mümkün değil. İnsanlarımızı unutmak mümkün değil. Bizim insanlarımız gitti, başka insanların gitmesini istemiyoruz. Başka ailelerin de aynı acıyı çekmelerini isteniyoruz. İnsanlarımızın barış ve huzur içinde yaşamalarını diliyoruz" diye konuştu.

DHA