PKK'ya gümrükte büyük darbe

PKK’nın Kuzey Irak’ta Kandil Dağı’ndaki kampına sağlık malzemesi götüren 4 TIR, Kapıkule ve Habur’da yakalandı.

PKKya gümrükte büyük darbe
18 Ocak 2011 Salı 13:14 tarihinde eklendi, 1.374 kez okundu.

 

Hollanda'dan bölücü terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’ta Kandil Dağı’ndaki kampına sağlık malzemesi götüren 4 TIR, Kapıkule ve Habur’da yakalandı. TIR’larda yapılan aramada ele geçirilen ameliyat ve çeşitli sağlık malzemelerinin operasyonlarda yaralanan bölücü örgüt mensuplarının tedavisinde kullanılacağı ortaya çıktı. İstihbarat birimlerinin özel çalışması ile yakalanan malzemeler arasında vibratörlerin de yer alması dikkat çekti.
 
Hollanda’dan Sters Transport firması tarafından Etik Uluslararası Nakliyat Şirketine ait sürücü Fevzi Gültekin yönetimindeki 34 GD 3765 çekici ve 3766 dorse plakalı TIR ile ayni firmanın Kuzey Irak’ın Daho kentindeki şirket merkezine karga malzemesi götüren araç geçen 14 Ocak’ta Kapıkule Gümrük Kapısı’nda durduruldu. Türkiye’den Hollanda’ya limon götüren ve istihbarat birimleri tarafından uzun süreden beri yakından izlenen TIR, gümrük sahasına girdikten sonra TIR karnesinde yükünün ‘kargo malzemesi’ beyan edilmesine rağmen aramaya alındı. TIR’ın dorsesinin açıldığında önce kaçak sigara kolilerine ulaşıldı. Ardından araçtaki koliler tek tek indirilerek sayımı yapıldı.
 
DİĞER TIR’LAR GELDİ
 
Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı uzman ekiplerin dikkati sonucu bir gün sonra Kapıkule’ye gelen sürücü Hüseyin Arı yönetimindeki ihracatçı ve taşıyıcı firmaları aynı olan 34 GD 3763 çekici, 34 GD 3764 dorse plakalı TIR ile sürücü Mustafa Şahin yönetimdeki 34 GD 3773 çekici ve 34 GD 3774 dorse plakalı TIR da gümrükte durdurularak aramaya alındı.
 
ÖRGÜTE AMELİYAT MALZEMESİ
 
İstihbarat birimlerinin de destek verdiği operasyonda aynı firmanın bir başka TIR’ının ise Kapıkule’den geçtiği belirlendi. Bunun üzerine Habur’dan Kuzey Irak’a geçmek üzere olan sürücü Abidin Erdem yönetimindeki 34 GD 3771 çekici ve 34 GD 3772 dorse plakalı TIR da burada durdurularak araya alındı.
 
Kapıkule’deki üç TIR’da terör uzmanları tarafından kolilerin tek açılarak yapılan sayımında, çok sayıda örgütsel doküman, tıbbi araç gereç, çok sayıda cep telefonu ve elektronik malzemeler ele bulundu. Ele geçenler arasında 886 terör örgütünün sözde bayrağı, bin 640 terör örgütü rozeti, flamalar, profesyonel video kameraları, askeri kamuflaj ağları, ameliyat malzemeleri olduğu anlaşıldı. Terör örgütü elebaşısına ait 400 fotoğraflı rozet, 6 terör örgütünün takvimi, 562 muhtelif tip tıbbi malzeme, 2 bin 250 dolar, 370 euro, 42 siyasi içerikli çoğu terör örgütü elebaşı tarafından yazılmış kitap, 2 adet dürbün, profesyonel video kameralar, cep telefonları, sanayi tipi şalterler ve 18 koli 345 adet kullanılmış muhtelif marka ve modellerde cep telefonu ile ameliyatlarda kullanılan toplam 747 tıbbi alet ve malzeme bulundu. Melzemeler arasında vibratörler de ele geçirildi.
 
YAKALANMA YILDÖNÜMÜNE HAZIRLIK
 
Kapıkule ve Habur’da gözaltına alınan 4 TIR sürücüsünün sorgusu güvenlik güçleri tarafından sürdürülüyor. Bölücü örgüt elebaşının 18 Şubat’ta yakalandığı tarihte militanların büyük bir eylem hazırlığı içinde olduğu ve getirilen malzemelerin büyük bir bölümünün burada kullanılmasının planlandığı kaydedildi.
Terör örgütünün Kandil kampında son dönemde tıbbi malzeme sıkıntısı çektiği ve Avrupa’da yaşanan sempatizanları arasında düzenlenen kampanya ile malzemelerin toplandığı öğrenildi.