PKK'yı Viyana'da 1 Mayıs'a almadılar

Avusturya'da bu yılki 1 Mayıs gösterileri olaysız geçti.Viyana'daki tören alanına PKK üyeleri alınmadı.

PKKyı Viyanada 1 Mayısa almadılar
01 Mayıs 2012 Salı 17:52 tarihinde eklendi, 1.743 kez okundu.

 

Avusturya'da iktidardaki Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) tarafından başkent Viyana'da düzenlenen 1 Mayıs gösterisi, belediye sarayı önündeki Rathaus Meydanı'nda gerçekleşti.
 
Sabahın erken saatlerinde kentin 23 bölgesinden yola çıkan çeşitli meslek grupları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kent merkezindeki meydanda biraraya geldi.
 
Başbakan ve SPÖ Genel Başkanı Werner Faymann da ikamet ettiği 23. bölge temsilcileriyle birlikte yürüyerek tören alanına geldi.
 
Bu yıl da aralarında Türklerin de bulunduğu yabancı toplumun temsilcileri de tören alanına alındı. Türk toplumunu temsilen Viyana Alevi Birliği, Avrupa Hubyarlılar Birliği ve Viyana Alevi Toplumu ile Entegrasyon için diyalog sloganıyla faaliyet gösteren Muhabbet Derneği'nin tören alanına girişine izin verildi.
 
"Feykom" adı altında faaliyet gösteren terör örgütü PKK'nın tören alanına girmesine ise izin verilmedi. SPÖ yetkilileri, terör örgütü mensuplarının 2010'daki törenlerde kurallara aykırı hareket ederek, tören alanında gıda maddesi satışı yaptıkları için uyarıldıklarını ancak geçen yılki törende kural dışı eylemlerini sürdürerek, Türk dernek temsilcilerini de taciz ettikleri için tören alanına girmelerinin yasaklandığını belirttiler.
 
GENÇLERE İŞ BULMAK ZORUNDAYIZ
Viyana belediye sarayı önündeki Rathaus meydanında toplanan 10 bin kişiye hitaben konuşan Başbakan ve Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Werner Faymann, Avrupa'da 5 milyon gencin işsiz olmasından üzüntü duyduğunu belirterek, "Avusturya'da 1945 yılından bu yana çalışanların sayısının en üst düzeyde olmasından memnun olduğunu ancak bunun yeterli olmadığı"nı söyledi.
 
Ülkedeki tüm insanların yaşamını idame ettirmek üzere bir iş sahibi olmasını arzu ettiklerini ifade eden Faymann, "İnsanların yaşamlarını idame ettirebilmek için üç ayrı işte çalışmak zorunda kalmadıkları zaman mutlu olacakları"nı kaydetti.
 
Güçlü bir sosyal demokrasiye ihtiyaç duyulduğunu anlatan Faymann, gençlerin kendilerini kanıtlamak için bir iş sahibi olmaları ve para kazanmaları gerektiğinin altını çizdi. Faymann, "gençlerin işsiz olduğu sürece adil bir sistemden söz edilemeyeceği"ne vurgu yaptı.
 
Konuşmasında koalisyon hükümetinin küçük ortağı Hıristiyan demokrat eğilimli Halk Partisi'ne de göndermede bulunan Başbakan Faymann, "Elit demek, herkesin eşit şansa sahip olması ve en iyiler arasında yer alması demektir. Yoksa, birileri zengin olarak dünyaya geldikleri için en iyiler arasında olacakları anlamına gelmez" diye konuştu.
 
BELEDİYE MECLİSİ ÖNÜNDE 10 BİN KİŞİ
Ulusal mecliste ana muhalefet konumundaki aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi'nin (FPÖ) yürüttüğü "yabancı düşmanı" politikayı "şiddetle kınadığını" belirten Faymann, "FPÖ ile partisi arasında ne federal ne de eyalet düzeyinde bir koalisyon hükümetinin ne bugün ne de gelecekte mümkün olacağı"nı söyledi.
 
Başkent Viyana'daki 1 Mayıs gösterisinde katılımcıların, "Eşit işe eşit ücret", "Zenginlerin sebep olduğu ekonomik krizin yüküne ortak olmak istemiyoruz", "Varlık vergisi hemen uygulansın" pankartları taşıdıkları gözlendi.
 
Bu arada tören alanına müzik eşliğinde dans ederek giren ülkedeki İranlı mültecilerin, Pehlevi ailesinin Amerika'da yaşayan son üyesi Rıza Pehlevi'nin fotoğrafı ve üzerinde "İran'daki demokrasinin tek anahtarı milli ittifaktır" sloganı yazılı pankart taşımaları dikkati çekti.
 
Viyana Belediye Sarayı önünde gerçekleşen 1 Mayıs gösterisine 10 bin kişinin katıldığı bildirildi.
 
Bu arada 1 Mayıs nedeniyle ülke genelinde tüm iş yerleri tatil edildi ve otobüs, tramvay, tren ve metro gibi kamu taşıtları da mahalli saatle 14.00'e kadar sefere çıkmadı.