Platini FIFA Başkanlığı'na aday

UEFA Başkanı Michel Platini, 26 Şubat'ta İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirilecek FIFA başkanlık seçiminde aday olacağını açıkladı.

Platini FIFA Başkanlığına aday
29 Temmuz 2015 Çarşamba 20:38 tarihinde eklendi.
ANKARA (AA) - UEFA Başkanı Michel Platini, 26 Şubat'ta İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirilecek FIFA başkanlık seçiminde aday olacağını açıkladı.
 
UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, Platini, FIFA üyesi 209 federasyonun başkanları ve genel sekreterlerine gönderdiği mektupta, futbolun yararı için yorulmadan çalışmak istediğini belirterek, "Bu, geleceğim ve futbolun geleceğini teraziye vurduktan sonra şahsi ve dikkatlice düşünülerek verilmiş bir karardı. Çoğunuzun gösterdiği itibar, destek ve verdiği cesaret de kararımda bana rehber oldu" ifadelerini kullandı.
 
2007'den bu yana UEFA Başkanlığı, 2002'den beri de FIFA İcra Kurulu Üyeliği görevlerini sürdüren Platini, FIFA'ya hak ettiği itibarı geri kazandıracağını dile getirerek, "Son 50 yılda FIFA'yı yalnızca 2 kişi yönetti. Bu aşırı istikrar, köklü değişikliklerin yaşandığı bir dünya ve ekonomik bakımdan kayda değer değişimler geçirmiş bir spor düşünüldüğünde bir paradokstur. Son gelişmeler, dünya futbolunu, yönetimini gözden geçirmeye ve yeni bir sayfa açmaya zorlamıştır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Kendisini "futbola duyduğu hevesin yanı sıra başarıya tek başına ulaşamayacağının farkında olan bir aday" olarak tanımlayan Platini, "Birlikte 10 milyonlarca futbol taraftarına, istedikleri gibi örnek, bütünlük ve dayanışma içinde, saygın, sevilen bir FIFA verebiliriz" dedi.
 
26 Şubat'ta İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirilecek FIFA başkanlık seçiminde aday olmak isteyenlerin, 26 Ekim'e kadar başvurularını yapması gerekiyor.
 
FIFA Başkanı Sepp Blatter, üst düzey yöneticilerin gözaltına alındığı rüşvet operasyonun ardından 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Blatter, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini ve FIFA'nın olağanüstü toplanacağını duyurmuştu.