Platini'den dev proje!

Almanya'nın Bild gazetesine göre UEFA Başkanı Michel Platini, 2016-2017 sezonunda bambaşka bir Şampiyonlar Ligi sistemi uygulamayı planlıyor

Platiniden dev proje!
08 Nisan 2012 Pazar 10:38 tarihinde eklendi.

 

UEFA Başkanı Michel Platini'nin önümüzdeki yıllarda uygulamayı planladığı Şampiyonlar Ligi yapısı oldukça ses getireceğe benziyor...

Almanya'nın Bild gazetesinde yer alan habere göre, Platini 2016-2017 sezonu için Avrupa Ligi'ni tamamen kaldırıp daha fazla takımın katılacağı tek bir lig şeklinde Şampiyonlar Ligi'ni oynatmayı düşünüyor.

İspanya, İtalya, İngiltere ve İtalya gibi liglerden gelecek altı tane güçlü takımla beraber toplamda 64 ekibin mücadele etmesi planlanan yeni sistemde grup maçlarının da 32 günde tamamlanması düşünülüyor. Bu yeni yapı içerisinde Litvanya, Slovakya ve Belarus gibi daha güçsüz ekiplerin de kendilerine yer bulması sağlanmış olacak.

Avrupa Ligi'nin kaldırılması yönündeki teklife, futbol kulüplerinin sıcak bakmasını sağlamak adına Platini ve heyetinin oldukça dikkat çekici ve Bild'in yorumuna göre akıl çelici bir sponsorluk ve yayın geliri teklif etmeyi planladığı ifade edildi.

Bu yapının büyük ekipleri heyecanlandırmasının yanısıra küçük takımların haklarını da göz önüne aldığı imajını çizen Platini'nin bir 'seçim propagandası' olabileceği kulislerde konuşulanlar arasında yer alıyor.


Habertürk