Platini'den Galatasaray'a güvence

Galatasaray, Adnan Öztürk aracılığıyla Platini'ye kaygısını bildirdi. UEFA Başkanı, "Korkmanıza gerek yok. Soruşturmada G.Saray'ın adı bile geçmedi. Çok rahat olun" cevabı verdi.

Platiniden Galatasaraya güvence
09 Mayıs 2012 Çarşamba 11:08 tarihinde eklendi.

 

Takvim’in haberine göre, PFDK'nın şike kararını açıklamasından sonra UEFA'nın Türk takımlarına ceza vermesinden korkan Galatasaray yönetimi, UEFA Başkanı Platini ile temasa geçti.

Sarı-kırmızılı kulüpte ikinci başkan olarak görev yapan Adnan Öztürk, Platini ile bir görüşme yaparak, "Galatasaray olarak şike soruşturmasıyla en ufak bir ilgimiz yok. Ancak PFDK'nın aldığı kararlardan sonra Türk takımlarının önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılamamasından ciddi biçimde endişe duyuyoruz. Böyle bir karar alındığı takdirde hiçbir suçumuz olmadığı halde biz de mağdur duruma düşeceğiz. Bu da bizi kulüp olarak hem üzüyor hem de düşündürüyor. Bu konuda sizi bilgilendirmek istedik" ifadesini kullandı.
 
Cezayı hak eden alır
 
Öztürk'ün bu sözleri karşısında Platini'nin, "Sizin bu olayla bir bağlantınız yok. Endişe duymanıza ve korkmanıza bir gerek yok. Galatasaray'ın soruşturmada adı bile geçmedi. UEFA Başkanı olarak size bu konuda güvence veriyorum. Biz her konuda adaletli bir kuruluşuz. Sadece cezayı hak edenlere veririz. O nedenle içiniz rahat olsun. Eğer birilerine ceza vereceksek bu takım Galatasaray olmayacak" dediği öğrenildi.
 
Gelişmeleri çok yakından takip ediyor
 
UEFA Başkanı Platini Türkiye'deki gelişmeleri çok yakından takip ediyor. Şu anda sessiz kalan Fransız başkanın TFF Başkanı Yıldırım Demirören'le kısa sürede bir araya gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.