Platini'den İstanbul açıklaması

Platini, "Avrupa Şampiyonası’nda yarı final maçları ve final karşılaşması İstanbul’da oynanmasından mutluluk duyarım" dedi.

Platiniden İstanbul açıklaması
16 Kasım 2012 Cuma 14:14 tarihinde eklendi.

 

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Michel Platini, 2020 Avrupa Şampiyonası’nda yarı final maçlarının ve final karşılaşmasının İstanbul’da oynanması durumunda bundan mutluluk duyacağını belirtti.
 
Michel Platini, Alman Bild gazetesine verdiği röportajda, 2020 yılında yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ne şekilde düzenleneceği yönünde yaptığı açıklamada, bu konuda 6 Aralık’ta yapılacak UEFA Yürütme Kurulu toplantısının beklenilmesi gerektiğini ve çoğunluğu bu plana destek verirse her şeyin çok hızlı gelişebileceğini belirtti.
 
Alman Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Wolfgang Niersbach ve diğer bazı federasyon başkanlarıyla bu düşüncesini paylaştığını ifade eden Platini, bu konuda çoğunluk bulunacağı hissini taşıdığını kaydetti.
 
Platini, bu planla insanları Avrupa Şampiyonası’na değil, Avrupa Şampiyonası’nı insanlara götürmek istediklerini belirtti.
 
”İstanbul’da yarı finaller ve final karşılaşması düzenlenmesi isteniyor. Türkiye 2013 yılının Eylül ayında 2020 Olimpiyatları’nı kazanması durumunda ne olur” sorusuna Platini, şu yanıtı verdi: ”Bu gerçekten bir sorun teşkil eder. Türkiye olimpiyatları mı yoksa Avrupa Şampiyonası’nı mı istediğini bilmiyor. Olimpiyatları alması durumunda başka bir şey düşünmemiz lazım. İstanbul’da yarı finaller ve final karşılaşması oynanmasından mutlu olurum. Bununla bağımsız olarak, turnuvanın son haftası bir kentte yapılması lazım. Bu taraftarlar için mükemmel olur.”
 
Platini, kale çizgisinde kullanılması istenen teknolojiye karşı olduğunu da belirterek, ”Ben her zaman futbolda tekniğin kullanmasına karşıydım. Bundan dolayı Avrupa’daki yarışlarda kale çizgisi teknolojisi olmayacak” dedi.
 
Maddi imkanlardan dolayı da buna karşı çıktığını ifade eden Platini, bu tekniğin Şampiyonlar Ligi’nde ve Avrupa Ligi’nde kullanılması durumunda 78 stat için bunun maliyetinin 32 milyon Avro, 5 yıl sonra 54 milyon, ek bir hakemin de yıllık 2 milyon Avro’ya mal olacağını kaydetti.