Platini'nin çılgın projesi

UEFA Başkanı yine gündemin ilk sırasına oturdu. Ortaya atılan ilk tahmini taslak ise tartışmaları beraberinde getirdi.

Platininin çılgın projesi
30 Kasım 2012 Cuma 11:00 tarihinde eklendi.

 

Geçtiğimiz günlerde “Şampiyonlar Ligi‘ni 32 yerine 64 takımla oynatma gibi bir düşüncemiz var. 2014’te netleşecek” şeklinde bir açıklama yapan UEFA Başkanı yine gündemin ilk sırasına oturdu. Ortaya atılan ilk tahmini taslak ise tartışmaları beraberinde getirdi.
 
ELEŞTİRİLER DE VAR
 
Taslakta Devler Ligi’nin Kuzey, Batı, Doğu, Orta Üst, Orta Alt ve Akdeniz olarak konferanslara ayrılacağı ve grupların bu şekilde olacağı ifade edilirken ülkemiz dahil birçok ülkenin turnuvaya katılan takım sayısı artıyor. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş turnuvaya direkt katılım gösterebilecek. Listeye 60 takım dahil edilirken 4 takım da şu anda UEFA Avrupa Ligi’nde uygulanan Fair-Play katılım hakkıyla turnuvaya katılacak. Fakat bir de işin eleştiri boyutu var. Bu şekilde turnuvanın fikstürünün nasıl şekilleneceği, konferansların hangi kriterlere göre eşleşeceği, maç takviminin nasıl yetiştirileceği sorulan sorular arasında. Ayrıca birçok otorite Devler Ligi’nin itibar kaybedeceği fikrinde birleşti.
 
EURO 2020 finali Wembley’de mi?
 
Türkiye’nin talip olduğu 2020 Avrupa Şampiyonası için ilginç gelişmeler var. Platini turnuvanın formatını değiştirmek istediklerini açıklamıştı. Birçok federasyon başkanıyla da bu konuda anlaşan Platini’ye İngiltere’nin final müsabakası için Wembley’i önerdiği iddia edildi. Finali Türkiye’ye vermeyi düşündüklerini daha önce duyuran Platini’nin son kararı 6-7 Aralık’ta UEFA’nın merkezi Nyon’da yapılacak yönetim kurulunda vereceği öne sürüldü.