Platini'yi şaşırtan haber

Başbakan ile görüşmesinde 18 stadın inşaatının aynı anda başladığını duyan UEFA Başkanı Platini "Bir futbol adamı olarak teşekkür ediyorum" dedi.

Platiniyi şaşırtan haber
21 Mart 2012 Çarşamba 08:06 tarihinde eklendi.

 

Recep Tayyip Erdoğan "Hepsi UEFA kriterlerinde" diye ekledi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, UEFA Başkanı Platini'yi kabul ettiği toplantıda gündeme stat inşaatlarının da geldiği öğrenildi. Erdoğan'ın, "18 yeni stat yapıyoruz. Üstelik aynı anda başladık ve hemen hemen aynı zamanda bitireceğiz. Türkiye, futbol sektörünün farkında. Futbola sadece yasa ile değil, stat ve tesis olanaklarını artırarak da yatırım yapıyoruz" dediği belirtildi.
 
Aynı anda mı?
 
Bir futbol adamı olarak 18 stadın inşasını müjde olarak kabul ettiğini belirten Fransız başkan şaşkınlığını gizleyemedi. Stat projelerinin yapımını bizzat takip eden Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da bulunduğu ortamda Platini "18 stat ve aynı anda, öyle mi" demekten kendisini alamadı. Başbakan Erdoğan, bu statların tümünün UEFA kriterlerinde olduğunu da belirtti. Dünyadaki ekonomik krize rağmen futbola yapılan yatırım, Platini'den "Futbol adına teşekkür ederim" cevabı aldı.
 
İnce bir strateji
 
Peki Türkiye bunca yatırımdan sonra Euro 2020'ye aday olacak mı? Bunun için çok ince bir strateji izleniyor. 2016'yı kıl payı Fransa'ya kaptıran Türkiye aslında 2020'yi çok istiyor. Ancak aynı yıl düzenlenecek olan olimpiyatlara resmen aday olan Türkiye, bu hedefin zedelenmemesi için sessiz ve derinden gidiyor.
 
İlk eleme mayısta
 
Olimpiyat için ilk eleme bumayısta Kanada'da olacak. 7Eylül 2013'te ise Brezilya'da kazanan ülke açıklanacak. Euro 2020'yi alacak ülkenin açıklanacağı tarih ise Mayıs 2014. Yani bir yıl sonra. Türkiye eğer Kanada'da resmi adaylar sınıfına alınmazsa, Euro 2020 için bastıracak.

Milliyet