Play-Doh İle Çocuklar Çok Sağlıklı

Eğitici oyuncaklar, çocuk gelişiminde önemli rol oynar. Ebeveynlerin en çok tercih ettiği eğitici oyuncaklardan biri olan Play-Doh Oyun Hamuru tamamen doğal ürünlerle hazırlanıyor.

Play-Doh İle Çocuklar Çok Sağlıklı
08 Aralık 2016 Perşembe 20:15 tarihinde eklendi.

Eğitici oyuncaklar, çocuk gelişiminde önemli rol oynar. Ebeveynlerin en çok tercih ettiği eğitici oyuncaklardan biri olan Play-Doh Oyun Hamuru tamamen doğal ürünlerle hazırlanıyor.

Bir anne baba için en güzel şeylerden bir tanesi, bebeğinin gelişimini doyasıya izlemektir öyle değil mi? Onların becerilerinin her geçen gün daha da artmasına şahit olmak, heyecanlı bir şekilde yeni bir şeyler keşfetmelerine tanıklık etmek dünyanın en keyif verici işi olsa gerek…
 

Her geçen gün yaratıcılıkları ile kendi dünyaların daha da anlamlı bir hale getiren bebeklerin, zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak için birçok ebeveynin aklına ilk gelen oyuncak oyun hamuru olur çoğu zaman.Eğitici oyuncaklar denilince de akla ilk gelen oyuncaklar arasında yer alan oyun hamuru, basit bir konu gibi görünse de aslında en çok dikkat edilmesi gereken oyuncaklar listesinde başı çekenler arasında…

 

Play-Doh Tıpkı Gerçek Bir Hamur Gibi
 

Oyun hamuru ile oynarken sağlıklı olup olmadığı, bebeklerin hamuru ağzına sürecekleri, uzun bir oyun süresi boyunca temas halinde kalacakları vs. gibi sorular her zaman aklınızı kemiriyorsa tercihinizi mutlaka Play-Doh oyun hamurundan yana kullanmalısınız.
 

Çünkü Play-Doh oyun hamuru piyasadaki diğer hamurlardan farklı olarak tamamen buğday unu, su ve tuz gibi doğal malzemelerden üretiliyor. Bu sayede içeriğinde başta toksik madde ve lateks olmak üzere sağlığa zarar verecek kimyasalların hiçbiri bulunmuyor. Yine deçocukların vanilya kokulu hamuru yiyememesi için hamurlarda bol miktarda tuz kullanılıyor. Ancak çocuğunuz buna rağmen hamuru yutsa bile içerisinde zararlı madde bulunmadığı için hiçbir sorun oluşmuyor.

 

Eski Haline Getirmek de Çok Basit
 

Oyun hamurların içerisinde kurumasına engel olacak hiçbir katkı maddesi bulunmadığı için havayla temas ettiğinde kuruyabiliyor. Bu nedenle de oyun oynadıktan sonra kabına yerleştirip kapağını kapatmanız çok önemli. Fakat hamuru dışarıda unutursanız da sadece su ile yumuşatıp eski haline getirmeniz mümkün.
 

Birbirinden eğlenceli Play-Dohoyun setlerinin yanı sıra rengarenk oyun hamurlarından oluşan setlerle de çocuklar kendi soyut dünyasını dış dünyaya yansıtabilecek. Size de bu eğlencenin keyfini sürmek kalacak…