Podolski için karar vakti

G.Saray, prensipte anlaştığı Alman yıldız için bugün kulübü Köln ile pazarlıklara başlıyor

Podolski için karar vakti
22 Ağustos 2011 Pazartesi 08:33 tarihinde eklendi.

 

Bundesliga ekibinden yapılan ilk açıklamalara göre Köln satışa sıcak bakmıyor. Ancak ayrılmak isteyen Podolski bu kararını yönetimine de iletti. Bu nedenle görüşmeleri yürütecek olan Adnan Öztürk masaya rahat oturacak.
 
G.SARAY yönetimi, Köln ve Alman Milli Takımı’nın yıldızı Lukas Podolski’nin transferini sonlandırmak için bugün kulübü ile masaya oturuyor. Sarı-kırmızılılarda görüşmeleri yönetecek isim ise başkan yardımcısı Adnan Öztürk. Bugünkü kritik buluşma öncesinde Köln cephesinden yapılan açıklamalar pozitif yönde olmasa da sarı-kırmızılılar endişeli değil.
 
Alman ekibinin genel müdürü Claus Horstmann “Podolski için resmi teklif almadık. Satılması da söz konusu değil bizim için” derken, sportif direktör Volker Finke ise “Podolski’yi takımda tutmak istiyoruz. Teklifler olabilir bu normal ama takımda kalması gerekli. 3-4 gün önce bir arabulucu ile konuştum ama çok kısaydı” diyerek satmaya niyetlerinin olmadığını açıkladı.
 
KÖLN LİG SONUNCUSU
 
KÖLN’ÜN Norveçli teknik direktörü Stale Solbakken de “G.Saray’a transferi hakkında hiçbir şey duymadım. Lukas ile geçen hafta 2 kez telefonla konuştum ama konu bu değildi. Yüzde 100 eminim ki Lukas, G.Saray gibi bir kulübe gitmeyecek o zaten büyük bir kulüpte” sözleriyle Podolski’nin ayrılmayacağından emin olduğunu açıkladı. Ancak geçen sezonu 10., önceki sezonu ise 13. sırada tamamlayan Köln bu yıl da oynadığı 3 maçta aldığı 1 puana karşın kalesinde 9 gol görürken Bundesliga’nın son sırasında yer alıyor. Ayrıca ne yöneticilerin ne de Solbakken’in sarı-kırmızılıların Podolski ile prensipte anlaştığı ve oyuncudan söz aldıklarından haberi var. Alman oyuncu iki kulüp arasında yapılacak zirve öncesinde Köln ile görüşerek ayrılmak istediğini yönetime iletti.
 
BU arada transfer hikâyesini dakika dakika veren Köln Express Gazetesi’nin bu konuda Lukas Podolski’den hiçbir şekilde görüş almaması dikkat çekerken, bu durum Almanya’da transferin olacağına dair bir ipucu olarak değerlendiriliyor.

Vatan Gazetesi