Podyumu ağlayarak terk etti

İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda bugün başlayan 33'üncü Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda bireysel kategoride çember serisinde yarışan Zeynep Küsem, büyük talihsizlik yaşadı.

Podyumu ağlayarak terk etti
22 Eylül 2014 Pazartesi 23:14 tarihinde eklendi, 1.625 kez okundu.
Çember serisinde başarılı bir performans sergileyen Zeynep, son bölümde sağ dizinden sakatlanarak acılar içinde yerde kaldı. Ağrılar içinde serisini tamamlayarak 11 bin 833 puan alabilen milli cimnastikçi, ayakta alkışlandı. Gözyaşları içinde podyumu terk eden milli sporcu, hastaneye kaldırıldı. Zeynep'in diz kapağı kaydığı için şampiyonada yarışamayacağı bildirildi.
 
2 SPORCUMUZ PODYUMDA
 
Çemberde yarışan diğer 2 sporcumuzdan Selin Kılavuz 13 bin 283, Elif Celep ise 13 bin 226 puan topladı. Yarın top, çarşamba günü labut, perşembe günü kurdele serilerinde podyuma çıkacaklarını belirten antrenör Büşra Kırmacı, "Zeynep'in durumunun ciddi olduğunu öğrendik. Bu durumda top serisinde Elif ve Selin, labut ve kurdelede ise Elif yarışacak. Sporcuların illk gün performanslarından memnunuz" dedi.
 
Çarşamba günü başlayacak grup yarışmalarında Türkiye'yi Berfin Serdil Sütçü antrenörlüğünde Ece Mumcuoğlu, Ezgi Bozdemir, Asya Nur Taş, Gülce Çağdaş, Eda Coşkun ve Burçin Neziroğlu temsil edecek.
 
TRİBÜNLER BOŞ KALDI
 
İzmirli sporseverler, 33'üncü Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'na ilgi göstermedi. Dünyanın en geniş katılımlı şampiyonası olarak gösterilen organizasyona 58 ülkeden 328 sporcu katılmasına rağmen, Halkapınar Spor Salonu'nun tribünleri boş kaldı. Biletleri 30 TL'den satılan şampiyonanın sönük başlaması, etkinliğe gölge düşürdü, Cimnastik Federasyonu yetkilileri de hayal kırıklığı yaşadı.
 
RİTMİK CİMNASTİKTE İLK GÜN SONA ERDİ
 
İZMİR Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen 33'üncü Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda ilk gün yarışmaları çember ve top serileriyle sona erdi. 
 
Top aletinde Rusya'dan Yana Kudryavtseva 18 bin 650 puan ilk sırayı alırken, yine Rusya'dan Margarita Mamun ikinci (18.366), Belarus'tan Melitina Staniouta ise (17.966) üçüncü sıraya yerleşti. Kudryavsteva, Mamun ve Staniouta genel toplamda da yerlerini korudu.
 
Çember aletinde Kore'den Jae Yeon Son 17 bin 350 puanla birinci, Azerbaycan'dan Marina Durunda ikinci (17.150), Fransa'dan Kseniya Moustafaeva (16.933) üçüncü olurken, Türkiye'den Selin Kılavuz 41 (13.283), Elif Celep 42 (13.266), sakatlık problemi yaşayan Zeynep Küsem ise 58'inci (11.833) sırayı aldı. Yarın top ve çember yarışmaları ve finalleriyle devam edecek şampiyona pazar günü sona erecek.