Polat Tower'da yangın!

İstanbul Fulya'da 42 katlı Polat Tower'da çıkan yangın kontrol altına alındı; soğutma çalışmaları sürüyor. İlk belirlemelere can kaybı yok.

Polat Towerda yangın!
17 Temmuz 2012 Salı 10:51 tarihinde eklendi, 5.063 kez okundu.

Saat 10.40'ta çıkan yangın nedeniyle gökyüzünü yoğun duman kapladı. Gökdelenin dış cephesinin parçaları ve camları yangın nedeniyle çevreye düştü.
 

Yaklaşık bir saat sonra alevler içeriye girmeden yangın kontrol altına alındı; soğutma çalışmaları devam ediyor.
 


 
Yangının olduğu bölgeye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptığı açıklamada "Ciddi bir faciadan dönüldü. İtfaiyeler 3 dakikada bölgeye alıştı. Bina akıllı olmasaydı farklı sıkıntılar yaşanırdı. Bina cephesine çıkan yangın penceresi olmayan bölümde çıkmış. Büyük bir facia atlatıldı. Nedeni daha sonra ortaya çıkacaktır. İzolasyon malzemesi yandı ve etrafa saçıldı" dedi.
 
Adnan Polat da açıklamasında "Bütün katlar tahliye edildi. Yangından dolayı en büyük mutluluğumuz güvenlik sisteminin çalışması ve kimsenin ölmemesi" diye konuştu.

 
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yangında can kaybı ve yaralı olmadığını belirtti. Sarıgül NTV yayınında yangınla ilgili olarak şunları söyledi: "Sabah kıvılcım çıkıyor ve bina alev alıyor. 1200 kişilik bir bina. İçeriye yangın intikal etseydi çok büyük faciayla karşılaşabilirdik. Bina süratle tahliye edildi. Bütün asansörler çalışıyor. Tüm binada hasar konusunda inceleme sürüyor. Binanın iç donanımı ve yangın söndürme tertibatı devreye girmeseydi çok büyük sıkıntı olurdu."
 
Yangının çıkış nedeni henüz netleşmedi. Gökdelenin alt katlarındaki bankalardan çıktığı haberleri geliyor.