Poliad iftarda buluşturdu

Ankara Polatlı İşadamları Derneği (Poliad) ilk iftarı ilçe protokolü ve şehrin önde gelen kanaat önderlerine verdi

Poliad iftarda buluşturdu
11 Temmuz 2013 Perşembe 22:09 tarihinde eklendi.

Akra düğün salonundaki iftar yemeğine; Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, MHP Polatlı İlçe Başkanı Mürsel Yıldızkaya, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire amirleri katıldı.

İftarda konuşan Belediye Başkanı Yakup Çelik, Ramazan ayında komşuların ziyaret edilmesini ve yoksulların düşünülmesi gerektiğini söyledi. Çelik, Bütün eksikliğin İslamı doğru anlamada olduğunu, bunun en iyi göstergesinin de Ramazan ayı olduğunu belirtti.

Polatlı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Hasdoğan da, bu sene iftarlarda ayrı bir hüzün, gecelerde farklı bir keder olduğunu söyledi.

Hasdoğan, “Bir yanda komşumuz Suriye’de akan kan ve gözyaşı, Arakan bölgesindeki Müslümanların akan kanı, diğer tarafta Afrika’yı kasıp kavuran kuraklık ve açlık felaketi üzerimize kara bulut gibi çöktü. Neyse ki milletimiz insanlığın ölmediğini gösterecek ve bu gam yurdunda yüzümüze bir tebessüm konduracak kadar duyarlı davrandı. Peygamberane bir kalp taşıyan insanlar bu durumu görmezden gelmedi.” diye konuştu.

Hasdoğan ayrıca, yaratılmış olan her şeyi, yaratandan ötürü severek farklılıkları zenginlik olarak gördüklerini, Ramazan ayının manevi ortamında en çok hissedilen duygu kardeşlik duygusu olduğunu ifade etti.


CİHAN