Polikistik Over Sendromu Nedir?

Polikistik over sendromu, kısırlık sorunları arasında görülen en yaygın sebeplerin başında gelmektedir. Polikistik over sendromu, uzun vadede tedavi gerektiren ve yaşam alışkanlıklarının düzeltilmesi ile asıl tedavinin sağlandığı bir hormonal bozukluktur

Polikistik Over Sendromu Nedir?
29 Kasım 2016 Salı 19:30 tarihinde eklendi, 1.071 kez okundu.

Polikistik over sendromu, kısırlık sorunları arasında görülen en yaygın sebeplerin başında gelmektedir. Polikistik over sendromu, uzun vadede tedavi gerektiren ve yaşam alışkanlıklarının düzeltilmesi ile asıl tedavinin sağlandığı bir hormonal bozukluktur. Polikistik over sendromu, birden fazla yumurtanın olgunlaşmaya çalışması ile ortaya çıkmaktadır. Bir anda olgunlaşmaya çalışan yumurta hücrelerinin hiçbiri olgulaşamaz. Bu sebeple de hormonal problemler ve kısırlık gibi sorunlar meydana gelebilir. Polikistik over sendromu belirtileri ise:

• Hormonal bozulma kaynaklı olarak erkek tipi tüylenme,

• Sivilce ve yağlı cilt,

• Gebe kalamama,

• Adet kanaması dönemlerinin yoğun geçmesi,

• Adet kanaması ile ilgili düzensizlikler,

• Yumurtlama düzensizlikleri,

• Kilo alma olarak sayılabilir.


Polikistik over sendromunun tedavisi için hastanın düzenli olarak egzersiz yapması, beslenme düzeninin sürekli kontrol altında tutulması, medikal ilaçların düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. İstenmeyen tüylenme sorunu için doktor önerisi ile epilasyon yöntemlerine başvurulabilir. Ancak en az 6 aylık bir tedavi sürecinden sonra tedaviye yanıt alınabileceği unutulmamalıdır.

Adet Kanaması Nedir?

Adet kanaması, sağlıklı kadınların her ay yaşaması gereken bir kanamadır. Yumurtlama, yumurtalıklardan her ay salınan bir yumurta hücresinin, spermle döllenme ihtimaline karşı rahim iç tabakasının yani endometirumun kalınlaşması ve döllenme olmaması durumunda kalınlaşmış bu rahim iç tabakasının bir miktar kanla beraber vücuttan atılmalıdır. Sağlıklı kadınlarda adet kanaması genellikle 28 günde bir olmaktadır. Ancak bu süre 21 gün ya da 35 gün de olabilmektedir. Ancak adet arasındaki sürenin genellikle aynı olması, düzenli yumurtlama ile ilgilidir. Adet kanaması düzensiz olan kadınların mutlaka kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurması gerekmektedir. Daha fazla soru ve bilgi için http://www.kadirsavan.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.