Polis 20 tonluk köprüyü arıyor

Gölcük'te derenin ıslah çalışmaları nedeniyle sökülüp, yeniden kurulmak üzere kenara konulduktan sonra kaynak makinasıyla parçalanarak çalınan 20 tonluk köprüden hala iz yok.

Polis 20 tonluk köprüyü arıyor
12 Mart 2013 Salı 14:38 tarihinde eklendi.

 

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde derenin ıslah çalışmaları nedeniyle sökülüp, yeniden kurulmak üzere kenara konulduktan sonra kaynak makinasıyla parçalanarak çalınan 20 tonluk köprüden hala iz yok. Polis çalanları bulmak için şimdi ilçedeki hurdacılarda araştırma yapıyor.
 
İhsaniye'nin Mahallesi'nin Karakaş mevkiinde oturanların daha çok bağ ve bahçeleri ile mahallenin üst kesiminde yapılan evlere gidip gelmede kullandıkları, üzerinden traktör ve otomobil de geçebilen Hisardere üzerindeki 15 yıllık köprünün çalınması üzerine, polis alarma geçti. Gölcük Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hurda demir olarak kilosu 1 liradan satılmış olsa bile o haliyle 20 bin TL lira eden köprünün parçalarının hurdacılara satılmış olabileceğini değerlendiriyor. Ekipler ilçedeki hurdacıları tek tek dolaşarak tesbit yaparken, o bölgede oturan vatandaşlarla da konuşup oksijen kaynağı ile kimlerin parçaladığını bulmaya çalışıyor.
 
Bu arada köprünün dere ıslahına başlanmadan önce çekilmiş fotoğrafları da ortaya çıktı. Köprü'nün korkuluklarla birlikte uzunluğunun yaklaşık 20 metre olduğu ve çok kalın demir bloklar üzerine oturtulmuş olduğu görülüyor. 

DHA