Polis Aziz Yıldırım'a 'tarla'yı soracak

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yönetici İlhan Ekşioğlu’na sorduğu “Tarla yeşillendi mi, buğdaylar başak saldı mı?” sorusu şikenin şifresi olarak değerlendirildi. Polis susma hakkını kullanacağı bilinen Yıldırım’a “Nerede tarlan var” diye soracak

Polis Aziz Yıldırıma tarlayı soracak
06 Temmuz 2011 Çarşamba 09:21 tarihinde eklendi, 2.243 kez okundu.

 

Futbolda deprem etkisi yaratan operasyonlar öncesi polisin yürüttüğü teknik takibe, birçok yöneticinin şike konuşmaları da takıldı. Ancak yöneticilerden bazıları şike konuşmalarında şifreli dil kullanıyordu. İddiaya göre bu yöneticilerin başında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım geliyordu. İddiaya göre Aziz Yıldırım, şike yapılmasını istediği bir maçla ilgili işlerin olumlu olup olmadığını öğrenmek için yönetici İlhan Ekşioğlu’nu arayarak “Tarla yeşillendi mi, buğdaylar başak saldı mı?” diye sordu. Ekşioğlu’ndan ise “Evet, tarla yeşillendi” diye cevap geldi. Polis bu konuşmayı da şifreli konuşma olarak değerlendirdi.  
 
İlk soru bu olacak
 
Aziz Yıldırım hastanede olduğu için henüz ifade vermezken, emniyette susma hakkını kullanacağı belirtildi. Ancak polis, Yıldırım’a sorulacak soruları hazırladı. Yıldırım’a sorulacak sorular arasında bu şifreli konuşması da bulunuyor. Polis Yıldırım’a ilk soru olarak, “Nerede tarlan var?” ve “Tarlana ne ektin?” diye soracak. Ancak Yıldırım susma hakkını kullanacak.
 
Gözaltı kararı kalkabilir
 
Sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan Aziz Yıldırım’ın gözaltı süresi bittikten sonra halen hastanede tedavisinin devam etmesi durumunda, hakkındaki gözaltı kararının kaldırılabileceği de öğrenildi. Savcılığın, tedavinin bitmesinin ardından Yıldırım’ın ifadesini alabileceği ve savcılığın gözaltı kararını kaldırması durumunda da Yıldırım hakkında adli kontrol yönteminin uygulanacağı ifade edildi.  
 
Yıldırım: Beşiktaş maçına Cüneyt Çakır’ı atayın
 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe’nin İnönü Stadyumu’nda Beşiktaş’ı 2-4 yendiği karşılaşmayı yönetecek hakemi de belirlediği öne sürüldü. İddiaya göre, maça hakem Bülent Yıldırım’ın atandığını öğrenen Yıldırım, MHK’ye baskı yaparak Cüneyt Çakır’ın atanmasını istedi. Yıldırım’ın bu isteği de yerine getirildi. 
 
Bunun ardından Yıldırım’ın, “Cüneyt Çakır’ı bana yollayın” dediği ve Çakır ile buluştuğu öne sürülse de polis bu bilgiyi doğrulamadı. Polis Yıldırım ve Çakır arasında bir buluşma yapılıp yapılmadığını araştırıyor.