Polis cinayeti böyle çözdü

Emlakçı kadının katil zanlısı 385 güvenlik kamerası izlenip, 176 kişinin ifadesi alınarak yakalandı

Polis cinayeti böyle çözdü
09 Ekim 2015 Cuma 12:42 tarihinde eklendi.
Emlakçı kadının katil zanlısı 385 güvenlik kamerası izlenip, 176 kişinin ifadesi alınarak yakalandı
 
BURSA’nın Yenişehir İlçesi’nde, 4 Haziran günü kaybolan ve cipi İznik Gölü kıyısında terk edilmiş bulunan emlakçı 51 yaşındaki Sadiye Şensözlü’nün katil zanlısı 44 yaşındaki İsmail Erbaykır, 385 güvenlik kamerası izlenip, 176 kişinin ifadesini aldıktan sonra yakalandı. Polisteki sorgusu tamamlanan ve suçunu itiraf ettiği öğrenilen Erbarkır'ın cesedi attığı yerde yapılan aramada Şensözlü'ye ait olduğu sanılan saçlar ve deri bulundu.
 
Yenişehir'de eşinden yıllar önce ayrılan emlakcılık yapan 3 çocuk annesi Sadiye Şensözlü, geçen 4 Haziran günü ortadan kayboldu. Kendisine cep telefonu ile de ulaşamayan çocukları ve akrabaları yaptıkları aramalardan sonuç alamayınca hayatından endişe ettikleri Şensözlü'nün bulunması için savcılık ve polise başvuruda bulundu. Polis son olarak emlakcı dükkanında çalışan İsmail Erbarkır ile birlikte görülen Sadiye Şensözlü'nün kullandığı 16 HU 55 plakalı siyah renk cipini İznik Gölü kıyalarındaki Göllüce Mahallesi'nde terk edilmiş olarak buldu. Koltuklarında kan izi tesbit edilen aracın ön camının kırık olduğu tespit edildi. Araç çekici ile incelenmek üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün garajına çekilirken, Sadiye Şensözlü ise Ankara'dan getirilen 'Galgi' ve 'Ateş' isimli özel eğitim almış köpekler tarafından arandı. Günler süren çalışmanın ardından herhangi bir sonuç elde edilemedi.
 
Bu zamana kadar 385 güvenlik kamerası izleyip 176 kişinin ifadesini alan Bursa polisi son olarak daha önce gözaltına alınan ve çelişkili ifadeler verdikten sonra serbest bırakılıp savcılıktan alınan izin ile takip edilen İsmail Erbarkır'ı tekrar yakaladı. Dolandırıcaılık ve adam yaralama suçlarından bir çok kaydı bulunan daha önce 7 yıl cezaevinde yatan İsmail Erbarkır, daha önce kabul etmediği suçlamaları itiraf etti. Yanında çalıştığı Sadiye Şensözlü ile aşk yaşadıklarını söyleyen İsmail Erbarkır, "Kendisi benden ona tabanca bulmamı istedi. Ben de buldum. Olay günü silahı nasıl kullanacağını ona göstermek için Orhangazi ilçesinde kırsal bir alana gittik. Tabancayı nasıl kullanacağını ona gösteriyordum ki, silah ateş aldı. Sadiye, göğsüne isabet eden kurşun ile öldü. Ne yapacağımı şaşırdım. Otomobilin içersindeki cesedin yanında oturup bir saat ne yapacağımı düşündüm. Ardından cesedi Bayır Köyü yakınlarında dere yatağına attım. Araçtaki kan izlerini sildim. Pas pasları farklı bir yere bıraktım. Cep telefonunu ise İznik Gölü'ne attım. Söylediğim gibi onu kaza sonucu öldürdüm" dedi.
 
Olayda kullanıldığı öne sürülen tabancayı İsmail Erbarkır'ın Yenişehir'de babasıyla kaldığı evde bulunan ve kontroplakları sökülen kapının arasında bulan polis olay yerinde yaptığı aramada Sadiye Şesözlü'ye ait olduğu sanılan saçlar ve deri ele geçirdi.
 
Emniyet Müdürlüğü'nde ki sorgulaması tamamlanan İsmail Erbarkır, bu sabah Yenişehir Adliyesi'ne gönderildi. Fotoğrafını ve görüntüsünü çeken gazetecilerin cinayetle ilgili sorusunu yanıtlayan Erbarkır, "Silah kaza sonucu patladı. Yanlışlıkla öldü" dedi.

DHA