Polis copu bu kez hayat kurtardı

İzmir'in Alsancak semti 1. Kordon'da, sahilde yürüdüğü sırada dengesini kaybederek denize düşen Harun Günay'ı (36), olay yerine gelen polis ekibi boğulmaktan son anda kurtardı.

Polis copu bu kez hayat kurtardı
24 Kasım 2011 Perşembe 10:29 tarihinde eklendi.

 

Polisin denize uzattığı copa tutunarak hayatta kalan Günay'a, olay yerine gelen Deniz Polisi botundan cankurtaran simidi ve ip atıldı. Güçlükle simide tutunan ve ipi beline bağlayan Günay, kıyıya çıkarıldı.
 
Olay, Konak ilçesi Alsancak semti 1. Kordon Alsancak Vapur İskelesi yakınlarında, saat 05.30'da meydana geldi. Sahilde yürüdüğü sırada bir anda dengesini kaybeden Harun Günay denize düştü. Çevrede bulunan vatandaşlar denizden bir kişinin 'imdat' çığlıklarını duydu. Denizi kontrol eden vatandaşlar bir kişinin suyun içinde çırpındığını görünce durumu hemen polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipteki bir polis, denizde boğulmak üzere olan Günay'a copunu uzatarak tutunmasını istedi. Polisin denize uzattığı copa tutunarak boğulmaktan son anda kurtulan Günay'ın yardımına daha sonra Deniz Polisi yetişti. Olay yerine ulaşan Deniz Polisi botundaki polisler, denize düşen gence cankurtaran simidi uzattı. Günay, can simidine tutunmaya çalışırken polisler de sürekli olarak genç adama 'dayan, bırakma' diye telkinde bulundu.
 
Suya atılan simide tutunan Günay, bottan atılan ipi de beline doladı. Günay, ip yardımıyla zor da olsa polisler tarafından bota çekildi.
 
Deniz Polisi botuyla Pasaport İskelesi'ne getirilen Günay, burada hazır bekleyen ambulansla hemen Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Günay'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Günay'ın polislere sahilde yürüdüğü sırada bir anda dengesini kaybederek denize düştüğünü söylediği öğrenildi.