Polis, intihar sahnelerinin kaldırılmasını istedi

Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, intiharın insanın yaratılışında olmayan ama sonradan öğrenilen bir eylem olduğunu ifade ederek, artan intihar olayları ve girişimlerini tetikleyen nedenlerden birisinin dizilerdeki intihar sahneleri olduğunu ifade etti.

12 Ocak 2014 Pazar 14:03 tarihinde eklendi.

Aydın, intiharların önlenmesi adına çok sayıdaki dizide yer alan intihar sahnelerinin kaldırılmasını istediklerini belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'nın çok geniş kapsamlı çalışmaları olduğunu aktaran Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, yer yer Daire Başkanlığı'na bazı bilgiler ilettiklerini belirtti. Aydın, dizilerdeki intihar sahnelerinin kaldırılması ile ilgili olarak RTÜK’ten talepte bulunulmasını istediklerini ifade etti. Bu isteklerinin dikkate alınıp alınmayacağını bilmediklerini anlatan Aydın, yapılan araştırmalarda intiharın insanlarca sonradan öğrenilen bir eylem olduğunu ve bunun öğrenilmesine imkan sağlayacak etkenlerin ortadan kaldırılması gerektiğini anlattı.

Aydın, “Her insan belli sorunlar yaşayabilir. Ama kendisini güçsüz, sorunlarla baş edemeyeceğini düşünen, zayıf olan insanlarımız intiharı tercih ediyor. Bunun önlenmesi noktasında çalışmalar var. Ama sonradan öğrenilen intihar eylemlerini teşvik eden dizilerdeki sahnelerin çok acil kaldırılması ve bu tür sahnelerin konulmaması gerekiyor. Bu konuda toplumun her kesimindeki insanlarımız duyarlı olursa seviniriz.” diye konuştu.

İnternetteki oyunlarla ilgili olarak da aileleri uyaran Mustafa Aydın, özellikle internet kafelerde oynatılan oyunlarla ilgili bir çalışma yaptıklarını ve 15 kadar oyunun oynatılmaması noktasında valilik makamına bilgi verdiklerini söyledi. Valilik makamınca, bu oyunların oynatılmasının yasaklanacağını aktaran Aydın, oyunlarda çocuklara daha küçük yaşta iken öldürmenin öğretildiğini ve bunun çocuklar üzerinde büyük olumsuzluklar oluşturduğunu hatırlattı.

Mustafa Aydın, polis kontrollerinden kaçan çok sayıda insan olabildiğini hatırlatarak, şu uyarıda bulundu: “Kontrol noktasından kaçanlar ehliyetsiz ya da belgeleri eksik olanlardır. Ama bunun yanında kaçakçılık yapan, kaçak sigara, uyuşturucu gibi maddelerin kaçakçılığını yapanlar var. Bunun yanında, Türkiye genelinde çok sayıda dolandırıcılığı olan bir kişi yakalandı. Siber dolandırıcı bu çalışmamızda yakalandı. Kontrollerimizde her zaman en üst seviyede yapılmaya devam edecektir.”


CİHAN