Polis lazer avına çıkacak

Uçaklara lazer ışığı tutarak uçuş emniyetini riske atanlara karşı emniyet “lazer devriyesi” oluşturacak. Bu tip olayların çok yaşandığı havaalanlarının çevresinde, uçakların kalkış ve inişleri sırasında resmi ve sivil ekipler bulunduracak.

Polis lazer avına çıkacak
06 Ağustos 2011 Cumartesi 10:02 tarihinde eklendi.

 

Yakalanan olmadı
 
Ekipler, teknik cihazlarla lazer kullananları tespit edecek. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, bu tip olaylarla ayda birkaç kez karşılaştıklarını belirterek, şunları söyledi: “Böyle bir olay olunca pilot rapor ediyor. Biz de hiç vakit kaybetmeden en yakın Emniyet Şube Müdürlüğü’ne bildiriyoruz. Yazılı olarak faks gönderiyoruz. Ancak bu olaylar anlık olduğu için bugüne kadar yakalanan olmadı. Çünkü adam lazeri tutuyor, sonra cebine atıp ortadan kayboluyor. Uçağın iniş ve kalkışında lazer tutulması, havacılık, mal ve can güvenliğini tehlikeye atan bir durum. Pilotun gözüne denk gelirse, geçici körlük bile yapabiliyor. 
 
Cezası hapis
 
“Yakalananlar için çok ağır cezalar da var. 1 yıldan 6 yıla kadar hapis ve 11 bin Euro’ya kadar parası veriliyor. Yaşanan son olayın hemen ardından valilikler vasıtasıyla kaymakamlıklara, emniyet müdürlüklerine önlem alınması konusunda yazı gönderildi. Artık iniş ve kalkış bölgelerinde devriye gezecek. Emniyet en üst düzeyde önlem alıyor.”