Polis merkezinin bahçesi mülteci kampına döndü

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde bir kamyonetin kasasına binip yasa dışı yollardan Yunan adalarına açılmak üzere yola çıkan, ancak polis tarafından yakalanan 45 Suriyeli, Göç İdaresi'ne bağlı barınma alanlarında yer kalmayınca polis merkezinin bahçesinde kaldı.

Polis merkezinin bahçesi mülteci kampına döndü
01 Ağustos 2015 Cumartesi 12:06 tarihinde eklendi.
Tüm ihtiyaçlarını 3 gündür polis merkezinden karşılayan Suriyeliler'in bulunduğu alan adeta mülteci kampına döndü.
 
Çamdibi Semti'nde geçen çarşamba gece saatlerinde devriye görevi yapan polis, 48 VJ 573 plakalı kamyonetten şüphelenip durdurdu. Kamyonetin kasasını inceleyen polisler, gördükleri karşısında şaşkına döndü. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 45 Suriyelinin yanlarındaki can yeleği ve şambrelleri gören polis, takviye ekip istedi. Sevk edilen diğer polislerle, 45 Suriyeli işlemlerinin yapılması için Çamdibi Polis Merkezi'ne getirildi. Kamyonetin Türk şoförü A.B. gözaltına alındı. Yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek için yola çıktığı belirlenen Suriyeliler, işlemlerinin tamamlamasının ardından Göç İdaresi yetkililerine teslim edilmek istendi.
 
YER OLMAYINCA KARAKOLDA KALDILAR
 
Ancak, artan göçmen kaçakçılığı olaylarında yakalananlar ve Suriye'deki iç savaştan kaçıp kente gelenler nedeniyle Göç İdaresi'ne bağlı barınma alanlarında yer olmaması üzerine kaçaklar kabul edilmedi. Bunun üzerine, polis merkezinin bahçesindeki gölgeliği kullanmaya başlayan kaçaklar, tüm ihtiyaçlarını da polis merkezinden karşılamaya başladı. Tuvalet, duş ve yiyecek konularında sıkıntı çeken Suriyeliler'in bulunduğu polis merkezinin bahçesi adeta mülteci kampına döndü. Suriyeliler'in, yıkadıkları iç çamaşırlarını da kuruması için polis merkezinin girişindeki demir parmaklıklara astığı görüldü. Bu arada işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen kamyon şoförü A.B. tutuklandı. Kaçaklar, yetkililerden yardım istedi.